במערכת הביטחון מעריכים כי שלושת החטופים אור לוי, אלי שרעבי ואוהד בן עמי יועברו לידי צה״ל הבוקר (שבת), לקראת השעה 10:00. השחרור צפוי להתקיים במחנה הפליטים דיר אל באלח במרכז הרצועה. במקום הוקמה במה, שם יקיים חמאס אירוע ראווה לעיני התקשורת העולמית, כפי שהוא נוהג לבצע בכל שחרור בטרם הוא מעביר את החטופים לידי הצלב האדום.
מחנה הפליטים דיר אל באלח, כמו גם מחנות אל בורג׳ ונוסיראת ״זכו להגנה״ מפני צה״ל, בשל העובדה כי השב״כ ואמ״ן העריכו כי חלק מהחטופים החיים מוחזקים בשלושת מחנות המרכז. בצה״ל העדיפו שלא להיכנס ולתמרן באותם מחנות מחשש לפגיעה בחטופים המוחזקים בהם.
מסיבות אלו, התמונות מאזור דיר אל בלח הבוקר, שונות משחרורים קודמים שנערכו בשטחים שבהם ההרס נרחב דוגמת ג'בלייה שבצפון הרצועה או חאן יונס בדרומה. עם זאת, מנתונים שפורסמו בתקשורת הערבית בחודש שעבר, עולה שגם במרכז הרצועה – שם כאמור ההרס פחות לעומת אזורים אחרים – נפגעו בצורה כלשהי כ-70% מהמבנים. כמו כן, לשטח דיר אל בלח העביר צה"ל כמויות משמעותיות של אוכלוסייה עזתית, בעיקר מהעיר עזה, והמקום הפך לעיר אוהלים ופליטים עצומה בגדולה. העיירה ומחנה הפליטים, שקודם למלחמה היו בית לכ-100 אלף איש, משכן כעת באופן זמני מאות אלפים רבים.
על פי הערכות האו"ם שצוטטו בדיווח של רשת אל חדת' הסעודית, היקף ההריסות ברצועת עזה מוערך בכ-42 מיליון טון. משמעות הדבר היא כי תהליך הפינוי צפוי להימשך לפחות 14 שנים, בעלות מוערכת של למעלה מ-1.2 מיליארד דולר. ארגון הבריאות העולמי מתריע על סכנות בריאותיות וסביבתיות חמורות הנובעות מההרס המסיבי. הארגון מזהיר במיוחד מפני חומרים רעילים שעלולים להתפשט באוויר או לחלחל למקורות המים, תוך יצירת סיכון משמעותי לבריאות הציבור.
על פי הדיווח, סכנה נוספת נובעת מכמויות גדולות של אמצעי לחימה שלא התפוצצו ונותרו פזורים ברחבי הרצועה, לצד גופות רבות שעדיין קבורות מתחת להריסות. מצב זה מייצר סיכון מתמשך לחיי התושבים, במיוחד עבור ילדים המתמודדים עם שילוב קטלני של טראומה נפשית, קריסת המערכת החברתית והמצוקה הכלכלית החריפה.
במבצע "ארנון" בו חילצו לוחמי הימ״מ והשב״כ את ארבעת החטופים נועה ארגמני, אלמוג מאיר ג'אן, אנדריי קוזלוב ושלומי זיו, הגיעו הלוחמים לשני מבנים במרכז מחנה הפליטים נוסיראת במרכז הרצועה.