הפרס היוקרתי הוקדש השנה ליצירת אמנות בזמן מלחמה והוענק לארבעה זוכים וזוכות שביצירותיהם יש "יכולת לגבש שפה עכשווית, ייחודית והרמטית המהדהדת את הרגע ההיסטורי", על פי ועדת השופטים. פרט לליפשיץ, שיצירתה תשלב צילומים של אימה וקטעי ארכיון שבהם מופיע אביה עודד, שעדיין נמצא בשבי – זכו בפרס גם האמנים עומרי דנינו, אריאל הכהן ונעמה שוחט
זוכי וזוכות פרס רפפורט לאמנות לשנת 2024 הוכרזו היום (ג'), ובהם האמנית שרון ליפשיץ, בתם של יוכבד ליפשיץ שנחטפה לעזה ב-7 באוקטובר מביתה בקיבוץ ניר עוז, וששוחררה כעבור כשבועיים וחצי, ועודד ליפשיץ שעדיין נמצא בשבי חמאס.
הפרס מטעם קרן ברוך ורות רפפורט בשיתוף עם מוזיאון תל אביב לאמנות, הוקדש השנה ליצירת אמנות בשעת מלחמה, כאשר ארבעת האמנים והאמניות הזוכים יקבלו פרס בסך 25 אלף שקלים ומענק להפקת עבודת וידאו הקשורה למלחמה והמהווה עדות או מהדהדת את השאלות והתחושות העולות בעת הזו.
עבודתה של ליפשיץ, ילידת באר שבע שגדלה בקיבוץ ניר עוז, תשלב בין צילומים של אימה יוכבד בת ה-85 – צלמת ופעילת זכויות אדם שנחטפה מביתה ב-7 באוקטובר ושוחררה לאחר שבועיים וחצי – כמו גם קטעי ארכיון שבהם מופיע אביה, העיתונאי עודד ליפשיץ שעודנו מוחזק בשבי חמאס, ותיעודים שונים מאזורי סכסוך שצילמה שרון עצמה. הסרט ינוע בין חוויית הכלל – מחאת משפחות החטופים, ראיונות לתקשורת ועוד, ובין חוויית הפרט – סרטים ביתיים ותיעוד מפגשים ושיחות עם האם ובנה הצעיר של האמנית.
פרט לליפשיץ, הפרס יוענק גם לאמן והמשורר עומרי דנינו אשר עבודתו "הפרק השחור" עוסקת בצורך לשנות את השפה נוכח הטראומה, ונוצרת מתוך שירו "קדיש -יתום- שפה", בהשתתפות המשורר חתן פרס ישראל ארז ביטון; לאמן הירושלמי אריאל הכהן, אשר מעמיד ביצוע מחודש ל"שירת העבדים העבריים" מתוך האופרה "נבוקו" מאת ג'וזפה ורדי, ביצירה בשם "על נהרות", שזמרי המקהלה ביצירה מוחלפים בדמותו המשוכפלת של הכהן ושפת גופו מביעה שברון לב ומהדהדת תחושת פליטות וכמיהה לבית; זוכה נוספת היא נעמה שוחט, שיצירתה "האנדרטה" מגוללת סיפור אוטוביוגרפי של בגידה אישית שהתרחשה באנדרטת חטיבת הראל בהר-אדר – ובכך משלבת בין בגידה פרטית ללאומית.
העבודות הזוכות, שנמצאות בשלבי עבודה שונים, נבחרו מבין 130 הצעות שבחנה ועדת הפרס ויש בהן את "היכולת לגיבושה של שפה עכשווית, ייחודית והרמטית המהדהדת את הרגע ההיסטורי. העבודות שנבחרו משרטטות את המיטב מבין המגמות שעלו בהצעות והן נעות בין התיעודי והמבוים, בין עדות ישירה להרחקת עדות", כך נמסר מטעם הוועדה. טקס פרסי רפפורט לשנת 2024 ייערך במוזיאון תל אביב לאמנות ב-2 ביוני, ועבודות הווידאו יושלמו ויוצגו בו במהלך שנת 2025.