לאחר שפורסם כי אלי פלדשטיין, קצין המודיעין ששוחרר ממעצר ונאשם בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים בלשכת רה"מ, הכין את עצמו לקראת התאבדות במהלך חקירתו, עו"ד אפרים דמרי, המייצג את פלדשטיין, התראיין ל"מעריב" ופרש את שיטות החקירה הקשות, כך לטענתו, המופעלות על הנחקרים.
"לא צריך להכות בן אדם פיזית כדי להביא אותו למצב שהוא רוצה להתאבד", התריע עו"ד אפרים דימרי. לדבריו, החוקרים משתמשים בשיטות פסיכולוגיות הכוללות ניתוק מוחלט מהעולם החיצון למשך עשרה ימים, מניעת מפגש עם עורכי דין, וטשטוש מכוון של תחושת הזמן.
"החוקרים שולטים בכל היבט בחיי הנחקר: במזון, בעיתוי הגשתו, בכמות החמצן בתא, ואפילו מעבירים מידע כוזב מהעולם החיצון כדי לבלבל אותו", מסביר דימרי. "אלו שיטות חקירה שמתאימות לפצצות מתקתקות ולמחבלים, לא לאנשים שהעבירו מסמך לבלוגר".
כשנשאל מדוע לא פנו עורכי הדין לבית המשפט בתחילת החקירה בנוגע לתנאים הלא אנושיים, השיב דימרי: "בית המשפט דואג לרווחה הפיזית של העצור – אם הוא מקבל שמיכה או מזרון. אבל מי דואג לנפשו? אחרי יומיים-שלושה של ניתוק מוחלט, העצור מתחיל לאבד שפיות".
לאחר האירוע של פלדשטיין, שוחח דימרי עם לקוחו. "הוא לא התפלא שזה קרה", מספר דימרי. "הוא אמר לי 'אם הייתי נשאר עוד כמה ימים שם, יכול להיות שגם אצלי זה היה קורה'".