בימים האחרונים התקבלה החלטה בצה"ל לדלל את הכוחות ששומרים על יישובים בגבול הצפון. יישובים שנמצאים עד 5 ק"מ מהגבול תקוצץ כמות החיילים מ-28 ל-18 חיילים. ביישובים שנמצאים עד 9 ק"מ מהגבול, יישארו 4 חיילים לאבטח את היישובים. הדבר מגיע בזמן שהצפון בוער מתמיד בלחימה רציפה מול חזבאללה, לחימה שעד עכשיו גבתה קורבנות ויצרה הרס רב. הצבא אומר שהמטרה של המהלך הוא לחסוך בימיי מילואים, ובכסף שמשולם על ימיי המילואים. כמו כן, הצבא אומר שכיתות הכוננות יישארו על ציודם. מבחינת הצבא, יש צורך באורך רוח וביכולת נשימה על מנת להתכונן להמשך המלחמה גם בחזית הדרום וגם בחזית הצפון.
תושבי הצפון מתקוממים על ההחלטה ורואים בה ניתוק מהמציאות שיכולה להביא על הצפון את האירועים הקשים שעברו על עוטף עזה ב-10\7. אחת הדוגמאות ליישוב שבו תושביו מודאגים הוא היישוב עין יעקב שבגליל המערבי, יישוב שנמצא 8 ק"מ מגבול הצפון. התושבים ביישוב זה לא פונו. מבחינת התושבים, הסתמכות על כוחות צה"ל היא לא באה בחשבון והם מסתמכים על כיתת הכוננות של היישוב שלהם, כיתה שהחברים בה שומרים על הגדר ומפטרלים סביב היישוב 7\24. גבי יעקב, חבר כיתת הכוננות ביישוב, מספר על כך שמי שמנע את כניסת המחבלים ליישובים שהצליחו להינצל מטבח היו כיתת הכוננות. חבר נוסף מכיתת הכוננות ויו"ר היישוב, צחי אליהו, מספר שבזכות תרומות של קק"ל יש להם אפודים, קסדות, מצלמות אבטחה וציוד נוסף להתגוננות נגד מתקפה. כיתת הכוננות עושה אימונים של קרב מגע, ירי, סימולטורים ועוד. האימונים מתקיימים 3 פעמים בשבוע. אליהו אומר שכוח רדואן יכול להיות ביישוב תוך 8 דקות ברכב ותוך שניות עם דאונים. לכן התארגנות לתגובה מהירה היא חשובה ביותר.
רעייתו של גבי יעקב, רויטל יעקב, שמתנדבת בצוות החירום של הקיבוץ, גם מודאגת מחוסר יכולת הצבא להגיב בזמן והיא מבינה שהיישוב שלהם הפך לקו ראשון של הגנה נגד מחבלים. משה רחמים, עוד איש צוות מכיתת הכוננות מסתכל כל הזמן במצלמות האבטחה. הוא מדבר על כך שהראו לחברי הקיבוץ את הסרטון מכפר עזה ונראה בסרטון שהם איבדו חצי מחברי הכיתה ב-20 דקות הראשונות לקרב כי הנשקים היו במרכז הקיבוץ. הוא לא סומך על אף אחד חוץ מאנשי הקיבוץ.
גם בקיבוץ שמיר שבגליל העליון זועמים על החלטת צה"ל. מנהל הקהילה של הקיבוץ, עובד בן זאב, אומר שההחלטה היא הזויה ואין שום סיבה לצפות מאנשים שיהיו כיתת כוננות בהתנדבות. הוא מזמין את ראש הממשלה להגיע ולראות עד כמה קשה המאבק של התושבים לשרוד את ימיי המלחמה הקשים.
בצבא, כאמור, אומרים שהמטרה של הדילול היא לשמר את אורך הנשימה של הצבא לאורך זמן. בנוסף, הצבא אומר שאיום החדירה מהצפון חלף ולכן אין צורך בחיילים ביישובים. כל כיתות הכוננות ביישובים ימשיכו לשמור על ציודם, כולל הנשקים.
מבזקים
- יום הנוטלה העולמי 2025: כך חוגגים ברחבי העולם
- מה כל כך מקומם בעירום של ביאנקה סנסורי
- שלילית מנויים ותביעות אזרחיות: בהפועל ת"א החליטו על הסנקציות נגד האוהדים שתקפו את שוער נוף הגליל
- ירידה במספר המנויים של דיסני+; רווחי ענקית המדיה גדלו ב-23%
- שמו ברקס: דירקטוריון ניסאן צפוי לדחות את המיזוג עם הונדה
- במכה אחת: טראמפ פתח מחדש את הפצע העמוק של הפלסטינים |…
- איראן אומרת כי ניתן לפתור את הדאגה של טראמפ מכלי נשק גרעיניים – איראן
- דונלד טראמפ זונח את "הלחץ המקסימלי" ומציע הסכם גרעין לאיראן