אחרי תקופה ארוכה של מילואימניקים שלא נכחו במסגרת עבודתם וקליטתם בחזרה למקום העבודה, הבינו מקומות עבודה רבים את הקושי שבחזרה מחופשת הלידה. בעקבות השינויים הרבים שחווה השוק הישראלי, עקב מלחמת חרבות ברזל, שממשיכה להתקיים, יזמו חמש מנהלות משאבי אנוש בתחום ההייטק, כנס שמטרתו העיקרית היא לנסח חוזה חדש בין המעסיקים לבין נשים שבחופשת לידה. בכנס ישתתפו כ-170 מנהלים ומנהלות של ארגונים שונים, המובילים בתעשייה. לדבריהן, הבעיה אינה רק של הנשים בחופשת הלידה, המזדהות עם תחושות הניתוק מהעבודה, אי הוודאות ולעיתים אף הרהורים בנוגע לקריירה, אלא גם הארגונים מרגישים בירידת המוטיבציה ובמחויבות של נשים בעת חופשת הלידה ויתרה מכך- נשירה של נשים מוכשרות, בעת או אחרי חופשת הלידה.
לאורך השנים האחרונות, נעשה לא פעם חשיבות מחודשות לגבי שיפור רווחתן של נשים עובדות בחופשת הלידה ובחזרה ממנה. אלא שכעת, בעקבות חזרתם של גברים רבים משירות מילואים ממושך והצורך בקליטתם המחודשת לחברה או לארגון בו עבדו, החל ליפול האסימון בקרב מנהלי הארגונים השונים במשק, לגבי מציאת פתרונות רלוונטיים לחזרת הנשים מחופשות הלידה.
אחת מיוזמות כנס חשיבה זה, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת,Appsflyer, הדס אלמוג, המתמודדת בימים אלו עם שובם של חיילי מילואים רבים לחלל הממוזג והפתוח, אחרי לחימה בעזה, תרמה את משרדיה לצורך העניין. כאמור, בכנס השתתפו מנהלי משאבי אנוש בכירים מלתחום ההייטק והוא נעשה בצורת מעגלי חשיבה ושיח וזאת על מנת לצאת מהדיונים עם כלים פרקטיים לעשייה בשטח, שיובילו את היוצאות לחופשת לידה, לצאת בראש שקט, בידיעה שיוכלו לחזור ולהתאקלם בקלות בעבודתן ואף להמשיך ולהיפתח בקריירה תוך ניהול משק הבית והורות פעילה.
מנהלת נוספת, מיוזמי הכנס, ניצן שפטלוביץ, ראש צוות גיוס בחברת Appsflayer, שיתפה כי מערך הכנס כלל שאלה שונה בכל שולחן שיח. משימת משתתפות הכנס הייתה חשיבה משותפת כיצד ניתן לעזור ולשפר את הרצף התעסוקתי וההתקדמות בקריירה, במהלך העשור בו גברים ונשים אשר מקימים את ביתם ומשפחתם והופכים להורים לתינוקות קטנים. כיצד ניתן למנוע פגיעה ברצף התעסוקתי וכיצד ניתן להגיע למימוש עצמי תוך השינויים בסטטוס האישי. בין מארגנות הכנס, נמצאות גם יעל יבלונסקי- מנהלת מוצר, טופז איתן- מנהלת מוצר בחברת תוכנה Namogoo, סבינה גנדלר- שותפה מייסדת בחברת Friendly ודלית נבו- מומחית נתונים והחלטות ב-Paypal.
אותן מנהלות, יוזמות הכנס, משתפות כי המפגש ביניהן הוביל אותן להבנה כי הדילמה שלהן משותפת, מחד הרצון להיות אימהות נוכחות, ומאידך להמשיך ולהתפתח בקריירה ואף יתרה מזו, להבין כיצד ניתן יהיה למשוך יותר נשים בתעשיית ההייטק לשולחן מקבלי ההחלטות ולפעול על מנת למגר את הקשיים והאתגרים עימם מתמודדות נשים בתקופת הזמן בה הן יולדות ומגדלות ילדים, תקופה המכונה בפיהן "העשור האבוד" בשל העובדה שרצף הקריירה וההתקדמות התעסוקתית נפגעים.
לכנס ביוזמתן, הוזמנו כ-500 אנשי התעשייה, כאשר את דיוני כל שולחן ניהלו והובילו נשי ואנשי משאבי אנוש, מהחברות הגדולות והמובילות בתעשיית ההייטק.