רובוט הדמוי-אדם של טסלה, הנושא את השם "אופטימוס", ממשיך לעורר עניין וסקרנות ברחבי העולם. אתמול (שלישי) הודיע אילון מאסק, מנכ"ל טסלה, בציוץ ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר), כי בגרסתו העדכנית ביותר אופטימוס מבצע תנועות חלקות ומדויקות בהרבה לעומת עברו. ההודעה באה לאחר ציוץ של אחד ממנהלי החברה, שטען כי הרובוט הולך כעת בצורה טבעית יותר, וכבר אינו נראה "כמו דמוי-אדם שעשה במכנסיו", כלשונו.
הרובוט אופטימוס נחשף לראשונה על ידי מאסק באירוע טכנולוגי בשנת 2021, ומאז עבר מספר עדכונים ושדרוגים. הרובוט מתנשא לגובה של כ-1.80 מטרים, שוקל כ-56 קילוגרמים, ונועד לבצע משימות יומיומיות הדורשות תנועה, אחיזה ושימוש בשיקול דעת טכנולוגי. מאסק הדגיש שוב ושוב את חזונו – עולם שבו לרובוטים תהיה נוכחות יומיומית בבתים ובעסקים, ויסייעו לאנשים בעבודות שגרתיות, החל מהגשת אוכל ועד קיפול כביסה.
לדבריו, אופטימוס יוכל לבצע בעתיד משימות כמו ניקוי הבית, סידור חפצים, הגשת שתייה, ואפילו ללוות בני משפחה מבוגרים. מאסק טוען כי השלב הבא בפיתוח הוא שילוב של בינה מלאכותית מתקדמת עם הנדסה רובוטית חכמה, שיאפשר לרובוטים לקבל החלטות עצמוניות בסיסיות ולפעול בהתאמה לסביבתם.
מאסק הדגיש מוקדם יותר השנה כי בטסלה שואפים לשחרר לא פחות מ-5,000 יחידות של הרובוט עד סוף השנה הנוכחית. לדבריו, מדובר בפריצת דרך שתאפשר לרבים לרכוש את הרובוט בעלות סבירה ולשלב אותו בחיי היום-יום. "בעתיד הלא רחוק, הרובוט יהיה בכל בית", אמר בעבר באחד מכנסיו.
לאורך החודשים האחרונים הופצו ברשתות החברתיות סרטוני וידאו המראים את אופטימוס כשהוא רץ, קופץ, ומתמודד עם מכשולים – סרטונים שהעוררו התלהבות רבה אך גם ספקות. חלק מהצופים טענו כי מדובר בהדמיות ממוחשבות ולא בצילום אמיתי של הרובוט, אך בטסלה סירבו להתייחס לשמועות והמשיכו להציג את הרובוט כאב טיפוס בתהליך התקדמות טבעי. מאסק עצמו לא הגיב לשאלה האם חלק מהסרטונים הופקו בבינה מלאכותית.
אשתקד פורסם כי קים קרדשיאן, אושיית הרשת הידועה, רכשה את אחד מדגמי אופטימוס לבית הפרטי שלה, ככל הנראה כדי לבחון את יכולותיו ולספק חשיפה תקשורתית למוצר. באחד הראיונות סיפרה כי הופתעה מיכולתו של הרובוט להבין פקודות פשוטות ולבצע משימות כמו סידור שולחן ופתיחת דלתות.
האם הרובוטים האנושיים של טסלה עומדים לשנות את חיי הבית? מאסק משוכנע שכן. "אנחנו עומדים בפתחו של עידן חדש", אמר בעבר, "בו לרובוטים תהיה נוכחות מרכזית לצד בני אדם – לא כתחליף, אלא כהשלמה חכמה שמאפשרת לנו לחיות טוב יותר".