ההסתדרות, ועד העובדים והנהלת מפעל הצמיגים "אליאנס", חתמו על הסכם פיצויים מוגדלים לעובדי המפעל שפוטרו מעבודתם עקב סגירתו. תוכנית הפיצויים כפי שפורסמה היום (ראשון) תעמוד על כ-100 מיליון שקלים. נוסף על כך, יקבלו העובדים חמישה חודשי הסתגלות בשכר מלא.
הפיצויים יחולקו על פי ותק, כאשר עובדים בעלי ותק של 5 עד 15 שנים ביום פיטוריהם, יקבלו 100% מהפיצויים, עובדים עם ותק של 15-25 שנים יקבלו פיצויים בשיעור 125% ועובדים מעל 25 שנים יקבלו 200%. זאת, בנוסף ליתר הזכויות המגיעות להם על פי חוק. בנוסף תוקם ועדת חריגים לעובדים שאינם עומדים בקריטריונים ותקציבה יעמוד על מיליון וחצי שקלים.
בחודש שעבר הודיעה יצרנית הצמיגים הישראלית אליאנס כי היא סוגרת את שעריה לאחר 74 שנות פעילות, זאת בהתאם להחלטת חברת האם 'יוקוהומה' היפנית. הסגירה מגיעה על רקע התייקרות עלויות הייצור והשינוע, והשינויים המבניים בשוק תעשיית הצמיגים בעולם, וכן לנוכח התחרות בענף והירידה בביקוש למוצר הישראלי. פעילות הייצור צפויה להסתיים בסוף דצמבר. החברה ייצרה בעיקר צמיגים לכלי עבודה המשמשים בענפי החקלאות, התעשייה, הבנייה והיערנות, ורוב תוצרתה משווקת בחו"ל.
במסגרת שיתוף פעולה של מרחב חדרה בהסתדרות ולשכת התעסוקה יחד עם עשרות מפעלים באזור ושורת גופים, התקיימו בחודש האחרון מספר ירידי תעסוקה לכלל העובדים המפוטרים, וכמחציתם כבר מצאו מקומות עבודה חדשים.
יו"ר הסתדרות עובדי התעשייה, גבי אסרף: "בהסכם הזה השתדלנו לעשות ככל שניתן למען העובדים ואני מאמין שבנסיבות הקיימות מדובר בהסכם טוב מאוד שייתן לעובדים אופק לעתיד. המפעל היה קיים עשרות שנים וסיפק פרנסה למאות עובדים, צר לי שבסוף ההחלטה של הבעלים היא לסגור את המפעל".
יו"ר מרחב חדרה בהסתדרות, איציק יצחקי: "לאחר כחודש של משא ומתן קדחתני שעסק במתן פיצויים מוגדלים לעובדי המפעל, עברנו יום של שמחה שמהולה בעצב. שמחה, על חתימת הסכם הפיצויים המוגדלים לעובדים. עצב, על סיום תקופה וסגירת מפעל 'אליאנס' שהיווה מפעל חיים עבור עובדיו. אני מקווה שכל העובדים יחזרו למעגל העבודה וימשיכו לפרנס בכבוד את בני ביתם. אני רוצה להודות לכל העוסקים במלאכה. לוועד העובדים בראשות ירמיהו דוידוב, לגבי אסרף יו"ר איגוד התעשיה בהסתדרות, ליוגב עשור מזכיר האיגוד בהסתדרות ולהנהלת המפעל בראשות יגאל טריכטר".
יו"ר ועד עובדי "אליאנס", ירמיהו דוידוב: "אני מברך את העובדים על חתימת ההסכם. מפעל 'אליאנס' היה אבן דרך באזור וסיפק לאורך שנים פרנסה לאלפי עובדים. כולי תקווה שבעקבות הסכם זה העובדים יוכלו לחזור למעגל העסוקה בהקדם".