אולי זה יפתיע אתכם, אבל ההרגלים השגרתיים היומיומיים שכולנו מאמצים ממלאים תפקיד מרכזי בבריאות המעי. הנה שמונה הרגלים "רעילים" שעלולים לפגוע בבריאות הכללית ובזו של המעי בפרט.
לא מקפידים על שגרת יומיום: היעדר שגרה ספציפית עלול לשבש את השעון הפנימי של הגוף, ולהשפיע על מועד ויעילות עיכול המזון. דילוג על ארוחות, אכילה בזמנים מוזרים או שהייה ממושכת ללא מזון עלולים להוביל לאי נוחות בקיבה, לקלקול קיבה ואפילו לריפלוקס חומצי.
לא ישנים מספיק: חוסר שינה משבש את הייצור של הורמוני העיכול ומשפיע על איזון החיידקים במעיים. מחסור בשעות שינה נקשר גם לסטרס מוגבר, שעלול להחמיר בעיות בקיבה על-ידי השפעה על האופן שבו המעי מעבד את המזון.
מדלגים על ארוחות: אכילה לא סדירה היא אחד הגורמים העיקריים לאי נוחות במערכת העיכול. דילוג על ארוחות או שעות ארוכות ללא מזון מאלצים את מערכת העיכול לעבוד בדפוסים לא סדירים, מה שעלול להוביל לנפיחות, חומציות וגירוי ברירית המעי.
מדלגים על ארוחת הבוקר: ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום ולא בכדי. לאחר לילה של צום, הגוף זקוק ל"דלק" כדי להתחיל את חילוף החומרים. דילוג על ארוחת הבוקר עלול לשבש את מערכת העיכול ולהוביל לאכילת יתר בהמשך היום, מה שמאמץ את הקיבה.
לא צורכים מספיק סיבים: סיבים הם עמוד השדרה של מעי בריא מאחר והם מסייעים להעביר מזון דרך מערכת העיכול, נלחמים בחיידקי מעיים ומונעים בעיות כגון עצירות ונפיחות.
נמצאים בסטרס: סטרס כרוני יכול להיות גורם עיקרי לפגיעה בבריאות המעי, שכן הוא משפיע על מהירות העיכול והספיגה של אבות מזון. כאשר אדם נמצא תחת לחץ, הגוף מייצר יותר קורטיזול, הורמון שיכול "להרגיז" את חיידקי המעי ולהוביל לתסמינים כגון התכווצויות בבטן, נפיחות ואפילו תסמונת המעי הרגיז.
אוכלים מזונות ממותקים או מעובדים: מזונות ממותקים ומעובדים עלולים לגרום להפרעות מעיים. מזונות אלה לרוב דלים בסיבים תזונתיים ועשירים בתוספים, חומרים משמרים וסוכרים סינתטיים, מה שעלול להפר את האיזון הטבעי של המעי ולהוביל לדלקת.
לא שותים מספיק: מים עוזרים לפרק מזון, לספוג חומרים מזינים בצורה יעילה יותר ומונעים עצירות. שתיית כמות מספקת של מים בכל יום מסייעת למזון לעבור בצורה חלקה דרך מערכת העיכול ומונעת נפיחות ובעיות עיכול אחרות.