על רקע מלחמת “חרבות ברזל”, משרד הביטחון מדווח על גידול משמעותי בהתקשרויות עם 86 סטארטאפים וחברות קטנות ׳כחול לבן׳, בהיקף של כ-601 מיליון שקלים בין אוקטובר 2023 לספטמבר 2024 – פי חמישה לעומת התקופה המקבילה אשתקד (לפי נתוני מפא”ת). שיתוף הפעולה המעמיק בין מפא”ת לסטארטאפים ישראלים מגביר את עצמאות הייצור ׳כחול לבן׳ ומחזק את הכלכלה הישראלית. שיאו של שיתוף פעולה זה נרשם בכנס דיפנס-טק (Defense Tsech Summit) של המרכז למחקר סייבר ע"ש בלווטניק באוניברסיטת תל אביב בשיתוף מפא"ת במשרד הביטחון, שבו לקחו חלק דוברים מישראל ומהעולם – בהם בכירים במשרד הביטחון, בצה”ל, באקדמיה, בעולם היזמות, בסטארטאפים ובקרנות הון סיכון.
בין המשתתפים הבולטים: יו"ר הכנס ויו"ר המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת ת"א אלוף (מיל') פרופ' יצחק בן ישראל, מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אייל זמיר, ראש מפא"ת במשרד הביטחון תא״ל (מיל׳) ד"ר דניאל גולד, ראש מו"פ במפא"ת תא"ל יהודה אלמקייס, ראש מנהלת חומה במפא״ת משה פתאל, מפקדת יחידת לוטם תא"ל יעל גרוסמן, גנרל סר ניק קרטר ראש המטה הכללי הבריטי לשעבר, שותף בקרן סאקויה העולמית שון מגוייר, ובכירים ומומחים רבים נוספים מרחבי הארץ וגם מהעולם.
ראש מנהלת החלל במפא״ת במשרד הביטחון, אבי ברגר, אמר בכנס: "מלחמת 'חרבות ברזל' – מלחמה אינטנסיבית ואגרסיבית בשבע זירות במקביל, כשכמה מהן נמצאות במרחק של כ-2000 ק"מ מישראל. איראן משתרעת על פני 1.6 מיליון קילומטרים רבועים, מה שהופך את ממד החלל לקריטי לתמיכת הפעילות המבצעית של צה״ל. מלקחי המלחמה עד כה ברור שעלינו לעשות כל שביכולתנו לנצל את ממד החלל אפקטיבית, כיוון שהחלל מאפשר לנו לדעת תמיד כל מה שקורה בזירות האחרות בכל עת. לוויין עובר מאיראן לישראל תוך דקות בודדות ומעביר את המידע למערכי הש״וב שלנו קרוב לזמן אמת".
"האתגרים החדשים שיש לנו כעת חייבים לקבל מענה. אנחנו צריכים לכוון לקונסטלציות לוויינים שיאפשרו רציפות מידע ואיסוף מעל כל המזרח התיכון עם גישה מלאה לצה"ל וכל מערכת הביטחון. האחריות שלנו במנהלת החלל במפא״ת היא לפתח את יכולות החלל שלנו כך שלצה"ל תהיה נגישות מלאה זמינה ורציפה לכל שבע הזירות".