סקר ויצו בקרב בני הנוער בישראל, שבוצע על ידי מכון המחקר רושינק, מעלה כי 61% מהם מרגישים מחוברים יותר למדינה בעקבות המלחמה, אם כי רק 45% צופים עתיד אופטימי ומעריכים כי מצב המדינה ישתפר בשנים הקרובות. 59% מאמינים כי הנוער הישראלי מסוגל לחולל שינוי משמעותי במצב המדינה.
הסקר בוצע לקראת השקת פרויקט של ויצו בשם "אני כאן!" לקידום הנוער ממשבר לצמיחה, הכולל תוכנית חינוכית שהחלה בימים אלה בכפרי נוער, בתי ספר ותנועות נוער ברחבי הארץ. מדובר בסקר אינטרנטי שנערך בקרב מדגם ארצי מייצג של תלמידי ט'־י"ב מכל רחבי הארץ.
48% מבני הנוער דיווחו כי חשו חמלה כלפי אנשים שאינם מכירים. נתון המעיד על חוזק קהילתי וחברתי בקרב הדור הצעיר, במיוחד לאור המורכבות הרגשית והחברתית שנוצרה במהלך המלחמה. 20% ציינו כי הרגישו כי הם מזדהים עם הסובבים אותם. 5% מהם ציינו כי חשו מבולבלים, 35% חשו עצבניים או מתוחים.
לדברי ג'סיקה נגיד, מנהלת תחום רווחה בקהילה באגף החינוך של ויצו, "ממצאי הסקר משקפים נוער עם חוסן רגשי וחברתי, שמצליח לשמור על תחושות חיוביות ותקווה לעתיד. למרות המציאות המורכבת של המלחמה והשלכותיה, בולטת תחושת החוסן והחמלה. ההתמודדות עם המצב הביטחוני המורכב לא מנעה מהנוער להביע מחויבות עמוקה למדינה ולערכים של תמיכה בקהילה. הנוער כאן הוא עסוק ועוסק במשבר ובצמיחה שלו מתוך המשבר הלאומי. יש לו מה לומר ורצון לפעול".
כ־1,000 בני נוער בגילי חטיבה ותיכון וכן צוותים חינוכיים לוקחים חלק בפעילויות החינוכיות של הפרויקט ברחבי הארץ בשבוע מרוכז שמסתיים היום, ובהמשך לאורך כל השנה.
אביגיל גליקסמן בת ה־16, שעלתה לארץ עם שני אחיה חודש לפני 7 באוקטובר, מספרת: "ב־7 באוקטובר אבא שלי התקשר ממקסיקו וביקש שנהיה ערניים כי קורה משהו בישראל. לאט־לאט התחלנו להבין את המציאות. כאן בכפר הנוער ויצו הדסים אני מרגישה יותר בטוחה מאשר במקסיקו.
"אני משמשת גם בתפקיד שגרירת נעל"ה, ומסבירה לבני נוער ששוקלים לעשות עלייה איך אני עוברת את היום־יום וצומחת כבן אדם. אני לא מתחרטת לשנייה שבאתי לארץ. אני כאן ואני שמחה כל יום".