תשעה בתי חולים ציבוריים בלבד, מתוך 25 בישראל, עומדים בסטנדרטים לאיוש המחלקות הפנימיות. כך עולה ממדד האיכות והשירות במחלקות הפנימיות שפרסם הבוקר (שלישי) משרד הבריאות.
תוכנית מדד האיכות במחלקות הפנימיות, שפורסמה השנה לראשונה, שיקפה גם כי במחצית מבתי החולים, יותר מ-8% מהמטופלים במחלקות הפנימיות חוזרים לאשפוז נוסף תוך שבוע ממועד שחרורם.
בתי החולים שנמצאים בראש רשימת האשפוזים החוזרים: מעייני הישועה, שערי צדק ויוספטל, שם יותר מ-10% מהמטופלים חוזרים להתאשפז שוב תוך שבוע מרגע שחרורם מהמחלקות הפנימיות. בין בתי החולים שהצליחו יותר במניעת התופעה של אשפוזים חוזרים נמנים בית החולים הסקוטי בנצרת, רמב"ם, הכרמל ובני ציון, עם שיעור אשפוזים חוזרים של פחות מ-6%.
מטרת עריכת המדדים של המחלקות הפנימיות, נועד בין היתר לצורך חישוב חלוקת התקציב לעידוד שיפור התנאים במחלקות, שאומדנו 90 מיליון שקלים. ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, הסבירה בתדרוך עיתונאים כי מטרת של התקציב היא לעודד את מנהלי בתי החולים לשפר את איכות המחלקות הפנימיות, והוסיפה כי היא רואה מגמה של עלייה במורכבות מצבם של המאושפזים במחלקות הללו.
ועדת תור כספא שקבעה את הסטנדרטים לאיוש רפואי ב-2019, כתבה במסקנותיה כי במחלקה הפנימית יש לאייש ב-0.42 רופאים עבור כל מיטת אשפוז. בתי החולים שעומדים ברף שקבעה הוועדה, בית החולים הסקוטי והמשפחה הקדושה בנצרת, לניאדו, שיבא, העמק, זיו, רמב"ם, הכרמל, ואיכילוב. בתי החולים שמיר, יוספטל, הגליל בנהריה, וברזילי עמדו בפחות מ-70% מאיוש הרפואי הנדרש. יש לציין כי בזמן שהוועדה קבעה את הסטנדרטים, היא ציינה שהמצב בשטח אינו עומד בסטנדרט, וכי צריך להגדיל את מספר הרופאים הבכירים והמתמחים במחלקות הפנימיות.
לצד מדדי האיכות, פורסם גם סקר שביעות רצון בקרב מטופלים במחלקות הפנימיות. מתוצאות הסקר עולה כי יותר מ-90% מטופלי בתי החולים אסותא באשדוד, הסקוטי בנצרת, ושיבא ביוספטל הביעו שביעות רצון, בעוד שבבתי חולים הלל יפה, פוריה, ברזילי, קפלן, וולפסון, סורוקה והעמק שביעות רצונם של המטופלים פחות מ-80%.