מ"מ נציב שירות המדינה, עו"ד רואי כחלון, מסר לבג"ץ את תגובתו בנוגע לעתירת התנועה לאיכות השלטון נגד מינויו לתפקיד. עתירת התנועה באה על רקע התנגדות היועמ"שית למינויו של כחלון לתפקיד, התנגדות שאף באה לידי ביטוי בתגובת היועמ"שית לעתירה שהדיון בה יתקיים מחר.
עו"ד נתי חיים ורנאד עיד, המייצגים את כחלון, כתב לשופטים כי קביעת היועמ"שית לפיה "ישנה 'מניעה משפטית' למינוי", ניתנה בהעדר בסיס ובחוסר סמכות, "תוך פגיעה בזכויותיו ובשמו הטוב" של עו"ד רואי כחלון. במסגרת תשובתו של כחלון, מפורט ניסיונו התעסוקתי ומצורפים מסמכים רשמיים המעידים כי ניסיונו הוא אכן אמיתי, בניגוד לנטען על ידי היועמ"שית.
"שמו הטוב של האדם, ובוודאי של עובד מדינה בכיר אשר לאורך שנותיו מילא בהצטיינות מגוון תפקידים בשירות המדינה, הוא הנכס החשוב לו ביותר, והמשיב 3 מצר על האמור בחוות הדעת, על אופן הבדיקה הרופף שאינו מקיים שום סטנדרט מנהלי בסיסי, ועל אופן ניסוח חוות הדעת", נמסר לשופטים בשמו של כחלון.
למרות שכחלון סיפק לאנשיה של היועמ"שית את האסמכתאות, נטען בחוות דעת נגד מינוי כחלון כי לאחר בדיקות עובדתיות ומשפטיות עלה כי ניסיונו המקצועי של כחלון שונה ממה שהוצג. עו"ד נתי חיים כתב כי למרות טענות אנשי היועמ"שית, "חוות הדעת שותקת ואינה מפרטת מהן אותן "בדיקות עובדתיות ומשפטיות" שנערכו, מול מי נערכו, ולמעלה מכך, מהו בכלל מקור הסמכות שמכוחן נערכו".
כחלון תקף את התנהלות היועמ"שית: "העובדה שגורמי היועצת המשפטית לממשלה נטלו לעצמם סמכות "חקירתית" לבדוק את אמיתות הקביעות שמצוינות באישורים הרשמיים שניתנו על ידי הגורמים המוסמכים לכך, בדבר התפקידים השונים שביצע בעבר המשיב 3 והניסיון המקצועי והניהולי שרכש – כלל אינה טריוויאלית, ויש להתעכב עליה".
בשולי הדברים יש לציין כי כחלון שירת בפרקליטות בתפקידים בכירים תחת עו"ד דן אלדד. במשך שנים ארוכות אלדד ניהל את המחלקה הכלכלית היוקרתית בפרקליטות, ונחשב ליקיר המערכת. פני הדברים השתנו לאחר שאלדד הסכים לכהן לבקשת שר המשפטים דאז אמיר אוחנה בתפקיד מ"מ פרקליט המדינה. מאז, גם פרקליטים שהיו בני טיפוחיו של אלדד הרגישו שהיחס אליהם השתנה. עו"ד רואי כחלון שירת באופן ישיר תחת אלדד, וזה אישר את ניסיונו המקצועי העשיר.
גם ראש הממשלה תקף בתשובתו את התנהלות היועמ"שית נגד עו"ד רואי כחלון. בתגובה שהוגשה על ידי עו"ד דוד פטר, נכתב: "אין עסקינן אך בשאלות עיוניות בדבר גבולות הסמכות של ממנה ממלא המקום כי אם בצורך הציבורי בעשיית צדק עם משרת ציבור מצטיין ומוערך ששפכו את דמו משום שהתייצב בשעת מלחמה לבקשת ראש הממשלה למלא מקומו של נציב שירות המדינה".