ועדת העבודה והרווחה אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק שתאפשר לבית הדין לעבודה לפסוק פיצויים של עד 5,000 שקלים לעובד בגין כל ניכוי אסור משכרו (מעבר להחזרת סכומי הניכוי) וללא הוכחת נזק. את הצעת החוק יזמה ח"כ אפרת רייטן מרום (העבודה) בעקבות החשיפה בתקשורת בדבר קנסות אסורים שהוטלו ברשתות השיווק על קופאיות בגין חוסרים בקופות.
ההצעה מבקשת להגביל את האפשרות של מעסיק להגדיר חוסרים בקופות או נזקים שנגרמו למעסיק במסגרת העבודה כ'חוב' של עובדים שאותו ניתן לנכות משכרם, זאת מבלי לפגוע באפשרות של עובדים לקבל הלוואות מהמעסיקים, שיושבו משכרם.
נציגת ההסתדרות עו"ד ויוי וייץ ציינה כי ברבים מהמקרים נגבים קנסות אסורים אלו שלא באמצעות השכר אלא במישרין בדרישה לתשלום למעסיק במזומן, מתוך פקדונות שנדרשים העובדים להפקיד מראש או במקרה של מלצרים, מתוך כספי הטיפ שלהם (המהווים חלק משכרם). נציגי מינהל הסדרה ואכיפה במשרד העבודה הבהירו כי כבר כיום על בסיס חוק הגנת השכר הקיים, מתייקמים מבצעי אכיפה יזומות בקרב רשתות השיווק במטרה להיאבק בתופעה. עו"ד דיאנה בארון מקו לעובד ציינה כי בתי הדין כיום אינם מרבים לפסוק פיצויים בגין הלנת שכר או אי מתן תלוש שכר, והדגישה את החשיבות שהפיצויים ייפסקו בגין כל מקרה חוזר של ניכוי אסור מצד מעסיק.
ח"כ אפרת רייטן מרום: "לאחר אישורו הסופי של התיקון יהיה חשוב לדאוג גם להעלאת המודעות בקרב העובדים לאיסור, כדי שהעובד בקצה- בתחנת הדלק או בקופה, ידע שאסור למעסיק לגבות ממנו את אותם כספים". רייטן מרום הבהירה בדיון כי הצעת החוק תדרוש עוד חידודים ודיוקים בהכנתו לקריאה שניה ושלישית, בין היתר על רקע הערות שנתנו על נוסח החוק במהלך הדיון.