דיין בית הדין הרבני הגדול, הרב שלמה שפירא, תקף בחריפות את החלטת בית המשפט העליון להקפיא את כינוס הוועדה למינוי דיינים במסגרת עתירה לבג"ץ בה נטען כי בין המועמדים לחברי הוועדה ישנה קרבה משפחתית. בהחלטה נדירה, הרב שפירא תוקף את שופטי העליון ודרך מינויים באופן ישיר.
הטענה המרכזית של בג"ץ מתמקדת בחשש ממינויים אשר קשורים לקרבה משפחתית, ועלולים לפגוע באובייקטיביות ובאמינות מערכת המשפט. הקפאת הוועדה אינה נועדה לחסום מינויים, אלא להבטיח הליך מינוי נקי וצודק, ללא משוא פנים.
"קשה שלא לחוש מורת רוח מקיומו של צו כזה משך חודשים רבים – לרבות לאחר שהתחלפו הרבנים הראשיים לישראל המכהנים בוועדה", הביקורת התמקדה בעיכוב של המינויים, במיוחד לאחר שהתחלפו הרבנים הראשיים בוועדה וחברים נוספים פרשו מתפקידם. לטענתו, הטענות על קרבה משפחתית בין המועמדים אינן רלוונטיות עוד, שכן אלה שנכנסו במקום הקודמים אינם קשורים לרשימת המועמדים המקורית.
הרב שפירא לא חסך ביקורת גם על עצם ההשוואה בין הליכי מינוי דיינים לבין מינויי שופטים בבית המשפט העליון. הוא הצביע על כך ששופטים בעליון עצמם מכהנים בוועדות למינוי שופטים, תוך מה שהוא כינה "סטנדרטים כפולים" – החמרה יתרה בוועדה למינוי דיינים לעומת גישה מקלה יותר בוועדה למינוי שופטים.
במרכז הביקורת עמדה טענתו כי המחסור בדיינים פוגע באופן ישיר באזרחים הזקוקים לשירותי בתי הדין הרבניים. הרב שפירא הדגיש כי העיכוב במינויים אינו רק עניין טכני, אלא משבית למעשה את יכולתם של בתי הדין לספק שירות משפטי הולם לציבור הרחב.