אישה אמריקאית בת 32 טסה לפקיסטן עבור חתונה עם גבר פקיסטני בן 19, הדהימה את האינטרנט כשהקימה מאהל בקראצ'י ודרשה 100,000$ בשביל ״לתקן״ את העיר לאחר שה״בעל״ שלה דחה אותה והיא סירבה בעקשנות לחזור לארה"ב.
אוניג'ה אנדרו רובינסון מניו יורק, אם לארבעה ילדים, הפכה לסנסציה ברשתות החברתיות עם אינספור סרטוני טיקטוק של הופעותיה הציבוריות. הסיפור החל כשטסה לפקיסטן באוקטובר כדי לפגוש את מי שהיא מכנה "בעלה", נידאל אחמד ממון, צעיר פקיסטני בן 19 שהכירה באינטרנט דרך פייסבוק.
Y’all need to get into the story of Onijah Robinson who’s from New York and went to Pakistan to link with her online man— but he left her ghost and she’s looking for him
His family allegedly didn’t approve of her, so he’s hiding out— now she acting like a Prime Minister making… https://t.co/AIMe1IQer3 pic.twitter.com/iFmbmSMm84
— Boochie is the Name (2/6 bday) 🎈 (@stoppfeenin) February 2, 2025
במקום לחזור לארצות הברית לאחר הדחייה, רובינסון החלה במסע ציבורי מתוקשר והקימה מאהל מחוץ לבית משפחתו של ממון (שכבר עזבו את המקום). במסיבות העיתונאים שערכה, הציגה דרישות יוצאות דופן: "התוכנית שלי היא לבנות מחדש את כל המדינה הזו. אני מבקשת 100 אלף דולר, ואני צריכה 20 אלף דולר במזומן עד סוף השבוע. הממשלה צריכה לתקן את הרחובות האלה… פקיסטן צריכה אוטובוסים חדשים, מוניות ומכוניות".
בנה לכאורה הופיע בסרטון וידאו וחשף שאמו סובלת מ"הפרעה דו-קוטבית", באומרו: "היא לא יכולה לחשוב נכון ברגע זה, היא לא הייתה נשואה לאף אחד. אני מנסה לעזור לה". במקביל, נחשף כי התמונות שפרסמה אוניג'ה ברשתות החברתיות היו "מאוד ערוכות", מה שהוביל להאשמות ב"קטפישינג".
lmfao, Countess Vaughn is on TikTok mocking that black lady in Pakistan 😭😭😭 pic.twitter.com/O0TPL6pBeC
— k a r y. (@itsKARY_) February 2, 2025
קיימות גרסאות סותרות לגבי המפגש – חלק טוענים שהתקיימה פגישה עם המשפחה שהסתיימה בדחייה, אחרים טוענים שנידאל כלל לא הופיע. למרות שנראה שהם לא נשואים באופן רשמי, היו שהעלו השערה על נישואין דרך שירות חתונות מוסלמי מקוון. אוניג'ה אף טענה שהם מתכננים להביא ילד ולעבור לדובאי.
When somebody asks you to do the dishes at Thanksgiving (shoutout Onijah Andrew Robinson) pic.twitter.com/ojjHMl5o1K
— jenufine (@jenufine) February 6, 2025
המצב הסתבך כשאשרת התייר שלה פגה. היא שוב ושוב סירבה לעזוב פקיסטן, למרות שארגון ללא מטרות רווח הציע לממן את טיסתה חזרה ומושל סינד קמראן חאן טסורי עזר בהארכת האשרה והסדרת טיסה. במקום זאת, רובינסון בילתה כ-30 שעות מחוץ לבניין הדירות הישן של נידאל לפני שעברה למקלט צדקה. לפני מספר ימים נרשם שינוי כשאמרה: "הייתי רוצה שתזמינו לי כרטיס חזרה לניו יורק… הכסף מוגבל כרגע, ואני אעריך את זה". למרות זאת, היא עדיין נמצאת במדינה.
במכתב ל-Dawn.com, מפקח המשטרה הבכיר (SSP) מחזור עלי תיאר כיצד החוויה השפיעה משמעותית על מצבה של אוניג'ה. אנשים שונים ניגשו אליה עם "מניעים נסתרים" שסיכנו את ביטחונה, וכתיירת זרה הייתה במצב פגיע במיוחד. המכתב ציין את הצורך ב"טיפול רפואי דחוף", ביקש הדרכה בנוגע להמשך מתן הסיוע הרפואי, והמליץ להתחיל בתהליך גירוש להחזרתה הביתה.
I’m convinced the “take over Gaza” speech was actually written by Onijah Andrew Robinson. pic.twitter.com/s0yp9JqzV6
— Carol (@1800CAROL) February 5, 2025
נחשף גם כי לאוניג'ה יש עבר פלילי במחוז צ'רלסטון בדרום קרוליינה, שם הואשמה בכניסה לשטח לאחר אזהרה. סיפורה הפך לוויראלי ברשתות החברתיות כ"הגברת האמריקאית בפקיסטן", ורבים שיבחו את התגובה האדיבה והמבינה של הרשויות המקומיות והקהילות הפקיסטניות.
Thinking about how Onijah Robinson is lowkey carrying Black History Month while de-constructing negative portrayals of Pakistan. She’s actually quite iconic. Like, whether or not she has a mental illness, she has aura and it can’t be denied 😂 pic.twitter.com/srrLZepXCx
— Leah 🏹🤍 (@harajukusp) February 5, 2025
מפקח המשטרה הבכיר עאריף עזיז הסביר: "הצעיר נעלם מביתו, אך מכיוון שאין תלונה בתיק זה וזה עניין אישי, האחריות שלנו מוגבלת לאבטחת האישה בלבד." אוניג'ה הופנתה לקבלת תמיכה נפשית במרכז הרפואי המתקדם ג'ינה (JPMC), ושגרירות ארצות הברית בקראצ'י, למרות מודעותה למצב, נמנעת מתגובה בשל חוקי פרטיות.