במסגרת עתירה שהוגשה לבג"ץ עלו טענות להעדפה בלתי הוגנת של ערוץ 14 על ידי הממשלה, תוך שימוש בכספי ציבור לטובתו. העותרים טוענים כי הממשלה נקטה מדיניות מכוונת להגדיל משמעותית את תקציבי הפרסום המופנים לערוץ 14, על חשבון ערוצי תקשורת אחרים, ללא הצדקה עניינית. לטענתם, מדובר במהלך שנועד לתמוך בגוף תקשורת המקדם עמדות פרו-ממשלתיות, ובכך למעשה לעוות את השיח הציבורי ולפגוע בעיקרון הפלורליזם התקשורתי.
בעתירה נטען כי נתוני הפרסום הממשלתי מראים זינוק חד בהקצאת משאבים לערוץ 14 מאז כינון הממשלה הנוכחית, וכי העדפה זו אינה מבוססת על קריטריונים מקצועיים אלא על שיקולים פוליטיים מובהקים. על פי הממצאים שהוצגו, בשנת 2023 לבדה חלה עלייה של 182% בהשקעות הפרסום בערוץ 14 בהשוואה לשנת 2022 וכי בשנת 2024 התרחשה עלייה של 280%, זאת בעוד שערוצים מסחריים אחרים חוו ירידה חדה בתקציבי הפרסום הממשלתיים.
לטענת העותרים, ההתנהלות מול ערוץ 14 היא חלק ממדיניות רחבה של הממשלה להעניק יתרון כלכלי לכלי תקשורת המזוהים עמה, תוך פגיעה במתחרים אחרים. מהלך זה עלול להוביל לערעור האיזון התקשורתי בישראל וליצירת מצב שבו גופי תקשורת שאינם נוחים לשלטון נפגעים כלכלית בשל הפסקת פרסומים ממשלתיים אצלם.
העותרים מציינים כי לצד הגדלת תקציבי הפרסום לערוץ 14, הופסקו או צומצמו משמעותית תקציבי פרסום ממשלתיים בעיתון "הארץ" ובערוצים 12 ו-13, שלטענתם מסקרים את פעילות הממשלה באופן ביקורתי יותר. מצב זה, לדבריהם, יוצר לחץ כלכלי משמעותי על גופי התקשורת הללו ומעורר חשש כי מדובר בניסיון השפעה לא לגיטימי על הסיקור העיתונאי במדינה.
העותרים דורשים מבית המשפט להוציא צו על תנאי שיחייב את הממשלה להפסיק מיידית את התקשרויות הפרסום עם ערוץ 14 עד לקביעת קריטריונים שוויוניים, שקופים ובלתי תלויים להקצאת כספי הפרסום הממשלתי לכלל גופי התקשורת. בנוסף, הם מבקשים לקבוע הנחיות ברורות למניעת העדפות פוליטיות בהפניית משאבים תקשורתיים ציבוריים.
בנוסף לכך, קובלים העותרים על החלטת נתניהו להעניק ראיונות לערוץ 14 בלבד. בעתירה נכתב כי "החלטת ראש הממשלה להתראיין או להתארח בתוכניות טלוויזיה ישראליות בערוץ מסחרי יחיד וזאת לא כאירוע חד-פעמי אלא כמדיניות בת ארבע שנים בקירוב, תוך החרמת הערוצים האחרים, מסחריים וציבורי כאחד. מדובר בהעדפה שאין להסבירה אלא ברצון לקדם ערוץ מסחרי כאמור, לשפר את מעמדו הכלכלי והציבורי, תוך יצירת יחסי תלות פוליטיים-כלכליים-אישיים בין ראש הממשלה ובעלי הערוץ".
לדברי העותרים, "הקנית יתרונות כלכליים לגופים פרטיים, בהם כלי תקשורת, ממניעים פוליטיים או אישיים, עלולה לעלות לכלל עבירות פליליות. כך היה בפרשת "ישראל ביתנו", כך בתיק 4000 של ראש הממשלה נתניהו ובפרשות שונות בשלטון המקומי".
במקרה שהממשלה לא תספק הסברים מספקים בנוגע לקריטריונים שעל פיהם בוצעו ההתקשרויות עם ערוץ 14, העותרים מבקשים מבית המשפט לשקול את ביטולן של התקשרויות אלו ולהורות על החזרת תקציבי פרסום לערוצים וגופי תקשורת נוספים כדי להבטיח חלוקה מאוזנת והוגנת של משאבי המדינה.