כחודשיים לאחר שפרש מתפקיד מנכ"ל נייס , ברק עילם מצטרף לדירקטוריון חברת הפינטק פיוניר , הנסחרת אף היא בוול סטריט. עילם כבר מכהן בדירקטוריונים של מספר חברות נוספות, ביניהן החברות הציבוריות סימילרווב הישראלית ו-FactSet Research Systems, אליהן הצטרף עוד בשלהי כהונתו מנכ"ל נייס.
● לבכירה מבנק הפועלים יש המלצה חשובה גם לימים של ירידות בשווקים
● המניה שעלתה ב-1,350% בחמש שנים והעסקה הגדולה שבדרך
● התופעה שקרתה פעם אחת במאה השנים האחרונות ודאגת המשקיעים
עילם ניהל את נייס במשך למעלה מעשור (2014 עד סוף 2024), והוחלף בתחילת השנה הנוכחית על־ידי סקוט ראסל. פיוניר (Payoneer) היא חברת פינטק שהוקמה בישראל ולה פעילות בארץ, אך היא מנוהלת מארה"ב על-ידי ג'ון קפלן. יו"ר החברה הוא אבי זאבי מקרן ויולה, שגם לו יש קשר לנייס: הוא היה יו"ר חברת אקטימייז, שנמכרה לנייס בשנת 2007, תמורת 280 מיליון דולר.
פיוניר הפכה לחברה ציבורית בנאסד"ק, כשמוזגה לחברת SPAC בשנת השיא של מניות הטכנולוגיה, 2021. השווי במיזוג נקבע על 3.3 מיליארד דולר, ובדומה למגמה בשוק בכלל, ובחברות שמוזגו ל-SPAC בפרט, גם פיוניר איבדה לאחר מכן חלק ניכר משוויה. עם זאת, בניגוד לרוב החברות מישראל שמוזגו ל-SPAC באותה תקופה, פיוניר הצליחה לעקוף את שוויה המקורי, והיא נסחרת כיום לפי 3.5 מיליארד דולר, כאשר בשנה האחרונה המניה עלתה בכמעט 80%. החברה היא חברת פינטק שמספקת לעסקים קטנים ובינוניים פתרון לביצוע עסקאות חוצות-גבולות, ומאפשרת להם, למשל, לקבל תשלומים, להחזיק במטבע חוץ ולשלם משכורות לעובדיהם.
מנכ"ל פיוניר, קפלן, מסר שהוא נרגש מצירופו של עילם לדירקטוריון, והוסיף שיש לו ניסיון בהובלת צמיחה וחדשנות. "אנחנו בטוחים שניסיונו של ברק כמנהל וכדירקטור יאפשר לו לספק תובנות בעלות ערך רב, והדירקטוריון ואני מצפים לעבוד איתו ולהמשיך לייצר ערך לבעלי המניות", אמר קפלן.
עם מינויו לתפקיד דירקטור, עילם יקבל מפיוניר הקצאה של מניות חסומות שיבשילו במועד האסיפה השנתית של בעלי המניות ב-2025. בדיווח משנה שעברה, פיוניר ציינה שהיא מעניקה לכל דירקטור מענק ראשוני של מניות חסומות עם צירופו לדירקטוריון, בשווי של 300 אלף דולר ביום המענק, כמו גם מענק שנתי של מניות חסומות בשווי 150 אלף דולר. שני סוגי המענקים מבשילים בשלוש מנות שוות לאורך שלוש שנים. נוסף על כך, פיוניר משלמת לדירקטורים שלה תגמול שנתי בסך 30 אלף דולר, ועוד 5,000-10,000 דולר עבור חברות בוועדות הדירקטוריון או 10,000-20,000 דולר ליו"ר כל ועדה.
שוויה של נייס יותר משילש עצמו בתקופת כהונתו של עילם
בתקופתו בנייס, הפך עילם לאחד המנכ"לים המתוגמלים ביותר בבורסה של תל אביב, כשעיקר התגמול שקיבל היה הוני. עד שנת 2023, היקף התגמולים המצטבר שלו היה 125 מיליון דולר, מתוכם כ-104 מיליון דולר בתגמול הוני. נתוני שנת 2024 עדיין לא דווחו. בשבוע שעבר, מכר עילם מניות נייס תמורת קרוב ל-2.4 מיליון דולר, כך לפי דיווח שהועבר ל-SEC (רשות ניירות הערך של ארה"ב) – זמן קצר טרם פרסום דוחות שהובילו לירידה במניה.
בתקופת כהונתו של עילם, טיפס שווי השוק של נייס מכ-2.7 מיליארד דולר עם כניסתו לתפקיד, עד ל-10.9 מיליארד דולר בפרישתו. עם זאת, בשנה האחרונה, המניה נסחרת במגמה שלילית, ונכון להיום שוויה מציב את נייס כחברה השישית בגודלה בבורסה בת"א, לאחר שכבר הייתה בעבר הגדולה ביותר. שווי השוק הנוכחי של נייס עומד על 10.1 מיליארד דולר, אחרי שהמניה נחלשה בכ-10%, לאחר פרסום הדוחות ל-2024 בשבוע שעבר. הדוחות סיכמו את הרבעון והשנה האחרונים של עילם בתפקיד המנכ"ל, אם כי הירידה במניה הגיעה על רקע אכזבת השוק מהתחזית שמסרה נייס לשנת 2025.
עילם (49) הצטרף לנייס בשנת 1999, לאחר ששירת כקצין ב-8200, וכיהן לאורך השנים בתפקידים שונים, בהם מנהל הפעילות באמריקה. ב-2014, מונה לתפקיד המנכ"ל והוביל בתקופת כהונתו את נייס למיקוד עסקי בשוק האזרחי, בו היא מספקת פתרונות טכנולוגיים לניהול קשרי לקוחות וסיכונים. בד בבד, החברה מכרה את פעילותה בתחום הביטחוני בשתי עסקאות, בהיקף כולל של 258 מיליון דולר. הסכומים שהתקבלו עזרו לנייס לבצע בהמשך את הרכישה הגדולה בתולדותיה, של InContact ב-940 מיליון דולר, שהכניסה את נייס מהר יותר לשוק הענן, שהפך למנוע הצמיחה של החברה. מאז, בוצעו עוד רכישות.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.