ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן מסוכסך עם כל בעלות הברית הגדולות של ארצות הברית.
אנחנו מדברים על ערב הסעודית, אוקראינה, בריטניה, ישראל. הממשל רוצה שמדינות אלו יטפלו בנושאי מדיניות מרכזיים המקבלים את המדיניות האמריקאית כאשר כל אחת מהן מסרבת לעשות זאת בדרך זו או אחרת.
קח, למשל, את בריטניה הגדולה שמה של ראש ממשלת בריטניה רישי סנקה רישי סונק, שמתהדרת במערכת היחסים המיוחדת הקיימת בין וושינגטון ללונדון, רועש מכעס על כך שהנשיא ביידן סירב לתמוך בשר ההגנה הבריטי בן וואלאס בן וואלאס כמזכיר הכללי של נאט"ו ובמקומו תומך בדיפלומט הגרמני אורסולה פון דר ליין אורסולה פון דר ליין.
כלומר, העניין האמריקאי באירופה כולל מערכת יחסים מיוחדת עם ברלין, לא עם לונדון.
ביידן תקף בעבר את המלך הבריטי החדש צ'ארלס כשלא הגיע להכתרתו, והוא נגד המדיניות הכלכלית הבריטית של Brexit Brexit.
העיתונות הבריטית אמרה השבוע שהנשיא ג'ו ביידן שונא כל מה שדבר בריטי.
בישיבת ראשי מדינות נאט"ו, שהתקיימה השבוע בווילנה, בירת ליטא לג'ו ביידן היה סכסוך עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. זלנסקי זעם על כך שביידן, שהוא הספק העיקרי של נשק לצבא האוקראיני, חוסם את קייב מלהצטרף לנאט"ו כחברה מלאה. Gאנשיו של סלנסקי היו כה רבים שהוא לא יכול היה להתאפק מהאשמת ביידן בשימוש באוקראינה לניהול מדיניות ארה"ב עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
עם ערב הסעודית, ביידן מתעמת עם הפוליטיקה של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן MbS הברית שכרת עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמורה לשמור על מחירי הנפט גבוהים בשווקים הבינלאומיים.
ביידן לא מסכים עם ממשלת בנימין נתניהו במספר נושאים. החל בסוגיית הגרעין האיראני, המדיניות כלפי הפלסטינים והקמת התנחלויות ישראליות חדשות ביהודה ושומרון.
ביום רביעי 12/07 כתב העיתונאי תומס פרידמן בניו יורק טיימס, כי הנשיא ביידן הורה על "הערכה מחדש" של הערכה מחדש של היחסים בין ארצות הברית וישראל. אם החדשות נכונות, אז המשבר ביחסים בין ביידן לנתניהו הגיע לשיא חדש.
גורם מדיני בכיר בירושלים אמר כי ישראל לא מכירה בהחלטה כזו – אבל בכל מקרה לא מדובר בתופעה חדשה. לדברי הגורם, למרות "הערכות מחדש" תקופתיות וחילוקי דעות לאורך השנים, היחסים בין ישראל לארה"ב התחזקו במהלך עשרות השנים והגיעו לרמה הגבוהה ביותר של שיתוף פעולה ביטחוני. ראש הממשלה נתניהו ידאג שהמגמה הזו תימשך.
לפני 48 שנים, ב-1975, הורה הנשיא ג'רלד פורד, בתקופתו של ראש הממשלה יצחק רבין, לשר החוץ האמריקני דאז, הנרי קיסינג'ר, לבדוק את היחסים בין וושינגטון לירושלים. ההערכה המחודשת כללה אז אמברגו על משלוחי נשק אמריקאים לישראל, ובמיוחד על ה-F-15.
איש אינו יכול לדמיין כיצד ההערכה המחודשת הזו, שמתבצעת בוושינגטון, תשפיע על מדיניות ממשלת נתניהו ועל המצב הפוליטי בישראל. אף אחד לא יודע מה ההערכה הזו כוללת.
.