נשיא ארצות הברית שינה הלילה את מדיניותו מתחילת המלחמה ואישר לצבא אוקראינה לתקוף בשטח רוסיה עם נשק אמריקני • בארה"ב הבהירו כי האישור ניתן רק לתקיפה בשטח הסמוך לגבול ורק מטרות צבאיות • בכך ביידן מצטרף לשורת מדינות שכבר אישרו מהלך דומה בימים האחרונים
בשינוי כיוון דרמטי, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אישר הלילה (בין חמישי לשישי) לאוקראינה לתקוף בשטח רוסיה באמצעות נשק שיוצר בארה"ב. מדובר באחד משינויי המדיניות החשובים של הנשיא בכל הנוגע למלחמה הממושכת, מכיוון שעד עתה אושר לקייב להשתמש בנשק האמריקני רק בשטחי אוקראינה, מחשש לעימות ישיר עם רוסיה.
כלי תקשורת בארה"ב הבהירו כי האישור של ביידן הוא חלקי בלבד, ומאפשר לתקוף רק בשטח רוסיה הסמוך לגבול באזור העיר האוקראינית חארקוב. הצעד מגיע לאחר שבשבועות האחרונים פתח צבא רוסיה במתקפה חדשה באזור, תוך הפצצות מסיביות בעיר השנייה בגודלה באוקראינה. כעת יוכלו בקייב לתקוף מטרות של רוסיה מעבר לגבול, במטרה לבלום את המשך הלחימה באזור.
באוקראינה העלו בקשה רשמית לתקוף בשטח רוסיה, סמוך לחארקוב, בפגישה מקוונת ב-13 במאי שכללה את היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן, שר ההגנה לויד אוסטין ומפקד הצבא האמריקני צ'ארלס בראון. יומיים לאחר מכן סאליבן העלה את הבקשה לביידן, שהסכים לאשר אותה, ולאחר יומיים נוספים גם שר החוץ האמריקני בלינקן הביע בה תמיכה – עם חזרתו מביקור בקייב. לפני כיומיים ביידן אישר את המהלך רשמית, והלילה הוא נכנס לתוקף.
בארה"ב הבהירו כי האישור מאפשר לתקוף רק מטרות צבאיות של רוסיה. המטרות הן בין השאר ריכוזי כוחות שנערכים למתקפה, מפקדות, מאגרי נשק ודלק, וגם טילים המשוגרים לעבר חארקוב וניתן יהיה ליירט אותם בשטח רוסיה, וכן מטוסי קרב ומפציצים רוסיים.
בימים האחרונים ניתן לראות יותר ויותר מדינות במערב שמשנות כיוון ומאפשרות לאוקראינה לתקוף בשטח רוסיה באמצעות נשק מערבי. כך בין השאר צרפת, בריטניה, קנדה, נורווגיה, שוודיה ומדינות רבות נוספות הודיעו בתקופה האחרונה כי לאוקראינה זכות לתקוף מטרות צבאיות בעומק רוסיה. במשך תקופה ממושכת נאסר על אוקראינה לתקוף ברוסיה באמצעות נשק מערבי.
האישורים האלה מגיעים במקביל לדיווחים בכלי תקשורת שונים כי נשיא צרפת עמנואל מקרון צפוי להודיע בשבוע הבא על שליחת מדריכים צבאיים צרפתים לאימוני צבא אוקראינה על אדמת אוקראינה. שני המהלכים האלה בהכרח צפויים להגביר את העימות והמתיחות בין מדינות המערב החברות בנאט"ו לבין רוסיה.