ישראל החליטה להתקדם לעבר הפסקת אש בלבנון, כך הוחלט אמש (ראשון) בדיון מצומצם שערך ראש הממשלה בנימין נתניהו. גורם ישראלי מבהיר: יש עוד סוגיות פתוחות, אבל ההכרזה אפשרית כבר בטווח של ימים.
תוצאות הדיון ממשיכות את האווירה האופטימית בירושלים שהורגשה לאורך הימים האחרונה – על אפשרות להסכם בזמן הקרוב. על רקע יום הלחימה העצים אתמול, בישראל מבהירים כי סביר שקצב האש עוד ילך ויעלה ככל שנתקרב להסכם.
היום יגיע לישראל תת שר ההגנה האמריקני לענייני המזרח התיכון, דן שפירו, וייפגש עם שר הביטחון ישראל כ"ץ ובכירים ישראלים נוספים. אחת הסוגיות המרכזיות שעל הפרק תהיה לתת מענה לחששות הישראליים באשר לפרקטיקה ושיתוף הפעולה המיידי סביב "חופש הפעולה".
בישראל הדגישו לאורך כל ימי המשא ומתן בתקופה האחרונה כי לא יתפשרו על זכותם לתקוף בשטח לבנון כדי לאכוף את הפסקת האש ואת מחויבותו של ארגון הטרור חיזבאללה להסכם. מסתמן כי לאורך התקופה האחרונה הייתה הדרישה הזאת לאחד מסלעי המחלוקת המרכזיים והמהותיים ביותר.
אם אכן יושג הסכם כפי שמסתמן כעת, הוא צפוי להגיע לאישורו של הקבינט המדיני-ביטחוני. ההערכה בישראל היא כי הכול יקום ויפול על ראש הממשלה – אם נתניהו ירצה לסיים את הלחימה, ההסכם יעבור.
כ-250 שיגורים של חיזבאללה זוהו אתמול לעשרות יישובים בצפון ובמרכז, ובישראל מעריכים שחיזבאללה צפוי להגביר את האש ככל שנתקרב לסיכום המשא ומתן. גם בצה"ל לא נותרו חייבים וביצעו רצף תקיפות מסיבי בלבנון בכלל ובביירות בפרט. בימים האחרונים ניכר כי חיזבאללה מרגיש "חזק יותר", ואף מנסה לשרטט משוואה של "דין ביירות כדין ת"א".
בלבנון דיווחו כי אם המשא ומתן ייכשל בסופו של דבר, צה"ל צפוי להעמיק את פעולתו הקרקעית. עוד דווח כי זוהתה הכנה אפשרית של כוחות צה"ל להרחיב את הלחימה עד לפאתי העיר צור במקרה כזה.