ביום ה-404 למלחמה והמשימות של חיל הים נמשכות בכל הזירות. לעומת שנים קודמות, בחיל הים פעלו השנה באופן רחב יותר מאשר בשנים קודמות. כך למשל ישראל התמודדה ועדיין מתמודדת עם כמה איומים בים סוף, ולא רק ישראל, שכן, הוטל סגר בבאב אל-מנדב שהשפיע על כל העולם.
כחלק מהפעילות, דובר צה"ל פרסם הערב (רביעי) תיעוד מתקיפת הבסיס המרכזי של היחידה הימית של ארגון הטרור חיזבאללה, וחשף חיסולים ממוקדים ויירוטים מהים.
ברצועת עזה, חיל הים חיסל את רוב הכוח הימי של חמאס, אולם עדיין נעשים ניסיונות של ארגון הטרור לפעול. בכל לילה יש ניסיונות לירי ולהפגזות של מחבלים על ספינות טילים, ויש ניסיונות לסכל הברחות בים.
בצפון, יש כמה איומים שחיל הים מתמודד איתם ובהם טק"ק (טילי קרקע-קרקע), כטב"מים, טילי חוף-ים והיחידה הימית של חיזבאללה. מכיוון שלישראל יש כמה נכסים בים, הטק"ק נחשב מאיים מאוד. גם הכטב"מים הם איום גדול עם המון פוטנציאל, וחיל הים התמודד עם כמה איומים כמו למשל שלושת הכטב"מים ששוגרו לעבר אסדת כריש.
האתגר הימי הגדול ביותר של חיל הים הוא טילי חוף-ים, שהוא למעשה טיל לא רגיל שעף למרחקים גדולים. הסיכוי שהוא מחטיא את המטרה הוא קלוש, שכן, הוא מגיע במטחים, ולא כטיל בודד.
גם היחידה הימית של חיזבאללה שבעבר הטרידה את חיל הים מהווה איום, שכן, יש ליחידה אמצעים כמו כלי שיט בלתי מאויש, שהמטרה שלהם לפגוע במטרות ישראליות מעבר לגבול. ליחידה הימית יש כלי שיט מאויש מרחוק, בלתי מאויש, מיקוש ימי וכלי צלילה בלתי מאויש. כלי השיט הבלתי מאוישים מוגדרים תת-ימיים, ובתרגולות שמבצע חיל הים נבנים דברים נגדם.
במסגרת פעילות יחידת טילי חוף-ים של חיזבאללה נעשים ניסיונות לפגוע בכלי שיט של חיל הים, לפגוע בנכסים האסטרטגיים של מדינת ישראל, וניסיונות לפגוע בחופש השיט. לא פעם ביקשו בחיל הים להדמים אסדה, בין השאר מכיוון שמדובר בגוף נייח.
בנושא חופש השיט, אוניות לא הסכימו להיכנס למרחב הימי של ישראל בלי ליווי של סטי"ל. למעשה, מה שקורה בבאב אל-מנדב עלול לקרות במקומות אחרים. כחלק מההתמודדות עם האיומים, חיל הים פועל בתיאום עם חיל האוויר בגילוי, יירוט וזיהוי איומים משמיים. בנוסף, בעקבות 7.10, בחיל הים הסיקו כמה מסקנות ושינו לא מעט נהלים ארגוניים והיבטים של הפעלת הכוח ובניינו.
גם סער 6 שמאז תחילת המלחמה תקפה לראשונה ברצועת עזה, היא חלק מדרכי ההתמודדות של צה"ל ובפרט חיל הים עם איומים. בתוך שנתיים בנה חיל הים מערכת לחימה, שיכולה ליירט טילי חוף-ים וטילי קרקע-קרקע. המערכת כוללת כיפת ברזל (כ-40 כיפות ימיות), ובסער 6 יש שני טילים שיודעים ליירט. לראשונה שמספינות טילים יירטו טק"ק.
בזכות המאמץ המודיעיני, בוצעו בימי המלחמה תקיפות של אמל"ח שובר שוויון, לא רק בביירות, אלא מהגבול בישראל ועד לביירות. לכל אורך הגבול הימי אוחסנו טילים ימיים מוכנים לשיגור, ולפני שישראל תקפה ביירות, היא ביצעה תקיפות מקדימות. בביירות היו עשרות טילים מוחבאים במרתפים ובמקומות נוספים. המקומות הופצצו והיו לא מעט פיצוצי משנה, דבר שמעיד על הימצאות של אמל"ח רב. בנוסף, אתרי האחסון היו מאוד קרובים לנקודת השיגור, כך שהמשגרים היו מוכנים על משאיות לשיגורים.
על רקע התחקירים של המלחמה, ביום ה-404 ובחיל הים מוכנים להצגת התחקירים, לאחר אישור הרמטכ"ל. המלחמה עם חיזבאללה משפיעה על הצגת התחקירים, אולם בחיל הים מוכנים לפרסמם.