תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית הופץ ברשתות החברתיות במטרה לעורר מחלוקת בין בוחרים אמריקנים. חברת הבינה המלאכותית חשפה ביום שישי כי קבוצה איראנית השתמשה בצ'אטבוט שלה, ChatGPT, ליצירת תוכן שהופץ באתרי אינטרנט וברשתות חברתיות, במה שנראה כניסיון לעורר קיטוב בין לקראת הבחירות לנשיאות.
על פי דו"ח החברה, האתרים והחשבונות ברשתות החברתיות שאותרו פרסמו מאמרים ודעות שנוצרו בעזרת ChatGPT בנושאים שונים, כולל הסכסוך בעזה ומשחקי האולימפיאדה. בנוסף, הם פרסמו חומרים הקשורים לבחירות לנשיאות ארה"ב, תוך הפצת מידע מוטעה וביקורת על שני המועמדים.
OpenAI חסמה את חשבונות ה-ChatGPT הקשורים למעשים האיראניים הללו וציינה כי הפרסומים לא זכו לתשומת לב נרחבת מצד משתמשי הרשתות החברתיות.
החברה איתרה כתריסר חשבונות ב-X (לשעבר טוויטר) וחשבון אחד באינסטגרם שקושרו לפעילות האיראנית, וכולם נראה כי הוסרו לאחר שהחברה הודיעה על כך לפלטפורמות החברתיות.
בן נימו, החוקר הראשי בצוות המודיעין והחקירות של OpenAI, ציין כי זהו המקרה הראשון בו החברה זיהתה פעילות שמטרתה העיקרית הייתה להשפיע על הבחירות בארה"ב. "למרות שנראה שהתוכן לא הגיע לקהל רחב, זוהי תזכורת חשובה שעלינו להישאר ערניים אך רגועים״, אמר.
לפי דיווח ב״וושינגטון פוסט״, הדו"ח של OpenAI מצטרף לראיות נוספות שהתגלו לאחרונה על ניסיונות איראניים מבוססי טכנולוגיה להשפיע על הבחירות בארה"ב, כפי שפורט בדו"חות של מיקרוסופט וגוגל.
עם זאת, עד כה לא דווח על ראיות נרחבות לכך שממשלות זרות מצליחות להשפיע על אמריקנים להצביע בצורה מסוימת. למרות החששות שהועלו על ידי מומחים לדמוקרטיה, פוליטיקאים וחוקרי בינה מלאכותית בנוגע ליכולת של AI ליצור כמויות גדולות של תעמולה שנראית כאילו נכתבה על ידי אנשים אמיתיים, נראה כי עד כה ההשפעה בפועל הייתה מוגבלת.