א' נפגעה מינית במשך מספר שנים במרפאתו של רופא במרכז הארץ, שם עבדה. לאחר שהגישה תלונה על הטרדה מינית תוך ניצול יחסי מרות, התיק הפלילי נגד הרופא נסגר מחוסר ראיות ולא הוגש נגדו כתב אישום.
למרות זאת, א' בחרה להמשיך את מאבקה במישור האזרחי. בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את טענותיה ופסק לה פיצויים בסך 1.6 מיליון שקלים.
התיק מדגיש את חשיבות המאבק המשפטי במישור האזרחי גם כשהתיק הפלילי נסגר, שכן רמת ההוכחה הנדרשת בהליך אזרחי נמוכה מזו הנדרשת להרשעה בפלילים. עו"ד ענת קאופמן, שייצגה את הנפגעת, מציינת כי השופטת הבהירה בפסק הדין שההחלטה אם להגיש כתב אישום פלילי, המצויה בשיקול דעת הפרקליטות, אינה צריכה להנחות את בית המשפט בהליך האזרחי.
"המקרה מדגיש את החשיבות של המאבק המשפטי גם כשהתיק הפלילי נסגר. בהליך האזרחי השליטה מצויה בידי הקורבן", אומרת עו"ד קאופמן שייצגה את הנפגעת
הראיות שהוצגו שכנעו את השופטת כי הרופא כפה את עצמו על א', אנס אותה וביצע בה מעשים מיניים תוך ניצול יחסי מרות. הרופא הגיש ערעור לבית המשפט העליון, שדחה אותו לאחרונה והותיר את סכום הפיצויים על כנו.
"המקרה מדגיש את חשיבות המאבק המשפטי גם כשהתיק הפלילי נסגר", אומרת עו"ד קאופמן, שייצגה את א'. "המישור האזרחי הוא תהליך שונה לגמרי, והשליטה מצויה בידי הקורבן. אנחנו שמחים על ההישג, והפיצוי המשמעותי שנפסק ל-א' ישמש אותה לריפוי ולשיקום".