ג'יפ חשפה את הואגוניר S, דגם חשמלי שני עבור היצרנית האמריקאית שינסה להתמודד בקטגוריית פנאי-חשמל הפופולרית. כל מה שצריך לדעת עליו, כולל מתי הוא צפוי לנחות כאן, בפנים
כבסיס משמשת פלטפורמת STLA Large של קונצרן סטלנטיס. הוא יצויד בצמד מנועים חשמליים בתפוקה משולבת של 600 כ"ס וזינוק ל-96 קמ"ש (60 מייל לשעה) ב-3.4 שניות, 0.1 שניות מהר יותר מטסלה מודל Y פרפורמנס אבל נתון זהה לקיה EV6 GT.
סוללה בקיבולת 100.5 קוט"ש מקנה טווח נסיעה של כ-480 ק"מ, כ-35 ק"מ יותר מגרסת הביצועים של מודל Y. טעינה מהירה תאפשר מילוי מ-5% ל-80% ב-28 דקות.
הרבה מסכים: העיצוב החיצוני שומר אמנם על סבכת שבעה פסים (מדומה) המוכרת של המותג, אבל מאמץ קווים מעוגלים מהמקובל בג'יפ לטובת מקדם גרר הנמוך ביותר בהיסטוריה של היצרנית (0.29), אך לא נתון יוצא דופן ביחס לחשמליים מודרניים.
סביבת הנהג כוללת ארבעה מסכים בגודל כולל של "45, לרבות לוח מחוונים דיגיטלי ומסך מגע מרכזי ("12.3 כל אחד), מסך מרכזי תחתון למערכת המיזוג ומסך נוסף ("10.5) עבור הנוסע מלפנים. בהשוואה למודל Y הוא גדול משמעותית, ארוך ב-13.5 ס"מ (488.5 ס"מ) וגבוה ב-2 ס"מ (164.5 ס"מ) אבל עם בסיס גלגלים קצר ב-2 ס"מ (287 ס"מ).
עוד נציין כי למרות הנעה כפולה ומצבי נהיגת שטח (שלג וחול), אין כאן כל יכולת עבירות בגלל מרווח גחון מוגבל (16.2 ס"מ) וזוויות גישה-נטישה (23-19 מעלות) צנועות.
מה אנחנו חושבים: החשמלי השני של ג'יפ עושה הרבה יותר רושם מהאוונג'ר, החשמלי הראשון שהציגה. עם בסיס מודרני, ביצועים שמיישרים קו עם המתחרים הישירים והבטחה לטווח נסיעה ראוי. מצד שני, כמו במקרה של האוונג'ר, נדמה שה-DNA הייחודי של יצרנית רכבי השטח הראשונה בעולם לא ממש קיים כאן, וחבל.
כדי להפוך לשחקנית משמעותית בקטגוריה ג'יפ תידרש להציג גרסאות בסיס זולות יותר, שכן המחיר שלו כיום בצפון אמריקה (72 אלף דולר) גבוה משמעותית (כ-20 אלף דולר) מגרסת הקצה של מודל Y. ואם הפער יהיה דומה כשינחת כאן בעוד שנה, הוא יתקשה להטביע חותם של ממש בשוק.