ההוצאה הפרטית לתלמיד במשק בשנת 2022 עמדה על 480 שקלים בממוצע בחודש – כך לפי דו"ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסם היום (חמישי). בחינוך הממלכתי ובעשירון העליון מוציאים יותר מהחינוך הממלכתי דתי, הפיקוח החרדי ובחברה הערבית. מדובר בעלייה משנת 2020, שבה פרצה מגפת הקורונה, שבה הסתמנה ירידה וההוצאה עמדה על 341 שקלים בחודש.
הפער הגדול ביותר נמצא בין משקי בית בחמישון התחתון למשקי בית בחמישון העליון. במשקי בית של החמישון התחתון הוציאו 379 שקלים בממוצע, לעומת 727 שקלים במשקי בית של החמישון העליון – פער של פי 1.9.
כאמור נמצא פער בין גם בין הוצאה פרטית לתלמיד בחינוך בחברה היהודית לחינוך בחברה הערבית: ההוצאה של משקי הבית היהודיים עמדה על 509 שקלים בממוצע, לעומת 390 שקלים בממוצע במשקי בית בחברה הערבית. גם בתוך החינוך בחברה היהודית נמצא פער, אם כי קטן יותר: 509 שקלים בממוצע בחינוך הממלכתי; 504 שקלים בממוצע בחינוך הממלכתי דתי; ו-423 שקלים בממוצע בפיקוח החרדי.
85.4% מההוצאה הוצא באופן ישיר על התלמיד, ו-14.6% מההוצאה הוא חלק מסך ההוצאה של משק בית עבור שירותי חינוך. ההוצאה הגבוהה ביותר נמצאה בקרב תלמידי תיכון: 617 שקלים בממוצע. לאחר מכן תלמידי חטיבת ביניים (538 שקלים) ויסודי (423 שקלים).
מהנתונים עולה שהצורך בהשכלה נתפס כמשמעותי מאוד בקרב הורים, ועל כן חלק ניכר מהוצאות הבית הוקדש לצורך זה. נוסף נתונים אלו משקפים את שחיקת ההשקעה הציבורית בחינוך שכן הורים המסוגלים לכך חשים את הצורך בהשלמת הפערים.
ההוצאה פרטית לתלמיד היא ההוצאה של משק הבית בלבד על חינוך. נתונים לדו"ח זה נלקחו מסקר שנעשה על ידי הלשכה המרכזית בקרב משקי בית בהם למדו תלמידים במערכת החינוך ב-2022.