שווי השוק של טבע זינק בכ-5 מיליארד דולר ביום מסחר אחד בוול סטריט, לאחר שמניית חברת התרופות טסה ביותר מ-26%. הזינוק החד החזיר את טבע לראש טבלת החברות הישראליות בבורסה האמריקאית, עם שווי שוק של 23.7 מיליארד דולר – רמה שלא נראתה מזה יותר משש שנים.
● שאלות ותשובות | הניסוי שמקפיץ את טבע: מהן התוצאות במחלת המעי הדלקתי ומדוע הן חשובות כל כך?
● הרווח העצום של יצחק תשובה ודודו זבידה בתוך יום אחד
● שישה ביום אחד: מאחורי ההתפטרות ההמונית מדירקטוריון ננו דיימנשן
הקפיצה הדרמטית היא עוד פרק בסיפור ההתאוששות של החברה, שבשנה האחרונה גומלת למשקיעים על תקופה ארוכה רוויה אכזבות. בשנה החולפת הכפילה טבע את שווי השוק שלה והיא נסחרת כעת בשווי הגבוה פי שלושה מהשפל אליו צנחה ב-2020, שפל שכמעט וחזר על עצמו בקיץ 2022.
מה עומד מאחורי הזינוק הנוכחי? בקצרה: ניסוי מוצלח בתרופה לבעיות מעיים. טבע, יחד עם שותפתה סאנופי, הודיעו על תוצאות חיוביות בניסוי הקליני שלב 2 b בתרופה שהן מפתחות במשותף לטיפול במחלות מעי דלקתיות. התרופה, Duvakitug, עמדה בתוצאות עיקריות של הניסוי במטופלים עם קוליטיס כיבית ועם מחלת קרוהן, ובמינון הגבוה של התרופה אף השיגה לפי החברות את התוצאות הטובות ביותר שהושגו עם נוגדן חד-שבטי TL1A כלשהו (סוג המנגנון של התרופה). ד"ר אריק יוז, ראש המו"פ הגלובלי והמנהל הרפואי הראשי בטבע, אמר עם פרסום התוצאות כי הן עלו על ציפיות החברה.
הנהנים הבולטים "על הנייר" מהקפיצה במניית טבע כוללים מספר גופים מוסדיים מישראל. נכון להיום יש בטבע רק בעל עניין אחד, פידליטי (FMR) עם החזקה של כ-5.5% מהון המניות. שווי ההחזקה של פידליטי עלה רק ביום שלישי ב-274 מיליון דולר ל-1.3 מיליארד דולר. לפי נתוני חברת סמארטבול, שפיתחה מערכת לניתוח שוק ההון, הגופים המוסדיים הישראלים הבולטים בהחזקות בטבע הם מנורה שמחזיקה במניות בשווי נוכחי של 544 מיליון דולר, כלל עם החזקה של 491 מיליון דולר ומגדל עם 480 מיליון דולר.
מכלל נמסר כי "העמיתים נהנו מרווח של 530 מיליון שקל מהעלייה במניה לאחר פרסום תוצאות הניסוי". ואילו במגדל ציינו כי החברה רשמה אתמול "רווח לעמיתים על סך 650 מיליון שקל לאור הפוזיציה שלהם בטבע".
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.