על פי נתונים שפורסמו ב"ניו יורק טיימס", כ-70 מיליון אמריקנים כבר מימשו את זכותם הדמוקרטית כמעט באופן שווה דרך הקלפיות או הצבעה בדואר. 54 אחוז מהם החליטו להצביע פיזית בקלפיות, והשאר שלחו את הצבעתם בדואר.
בעוד שיום הבחירות נקבע לשלישי הקרוב, עשרות מיליוני אמריקאים כבר הצביעו בקלפיות או דרך הדואר. השיטה האמריקנית מאפשרת לאזרחים להצביע לפני יום הבחירות הרשמי, הליך שצבר תאוצה בייחוד בתקופת הקורונה וניכר כי הבחירות הנוכחיות דוחקות באנשים לצאת להצביע לפני יום הבחירות הרשמי על מנת להביא להכרעה במירוץ הצמוד בין האריס לטראמפ.
צפון קרולינה מובילה עם כ-4 מיליון תושבים שהצביעו, אחריה ג'ורג'יה, טנסי, נבאדה ופלורידה. באריזונה ובוושינגטון למשל, כמעט כלל המצביעים בחרו להגיע לקלפיות. זה בניגוד לניו-יורק וג'ורגיה ששם מרבית המצביעים העדיפו לשלוח את הצבעתם בדואר. לשם השוואה, בבחירות 2020, בשיאה של מגפת הקורונה, הצביעו כ-158 מיליון אמריקנים בהצבעה המוקדמת, וב-2016 היו כ-136 מיליון מצביעים.
כפי שהמירוץ צמוד בין המתמודדים, כך גם אחוז ההצבעה המוקדמת בין שתי המפלגות. נתונים נוספים שפורסמו ברשת NBC, העלו כי יש שיוויון בין שתי המפלגות מבחינת הצבעה מוקדמת, 40 אחוז לכל מפלגה ועוד 20 אחוז למצביעים אחרים. במדינות כמו דרום דקוטה, צפון קרולינה, וקנטקי, אחוז המצביעים כמעט זהה בין שתי המפלגות.
מסקר שפורסם ב"טיימס" עולה כי האריס מצליחה לצבור שוב יתרון ב"מדינות המפתח" הדרושות לניצחון: צפון קרולינה, נבאדה, וויסקונסין וג'ורג'יה, בעוד טראמפ מאבד את הובלתו בפנסילבניה אך שומר על יתרון באריזונה. במישיגן, ופנסילבניה השניים במירוץ צמוד על סף תיקו.
הסקר מדגיש שוב את התיקו הצמוד בין שני המועמדים, מצב שלא היה כמותו בארה"ב עשרות שנים. עם זאת, תוצאות הסקר בכל שבע המדינות נמצאות בטווח של טעות הדגימה, כלומר לאף אחד מהמועמדים אין יתרון סופי באף אחת מהן.
ישנם סימנים לכך שמצביעים המחליטים על הצבעתם ברגע האחרון עוברים לתמוך בהאריס: בין 8% מהמצביעים שאמרו שרק לאחרונה החליטו על הצבעתם, היא מקבלת תמיכה של בין 55% עד 44%.
מרבית המצביעים שבחרו להצביע מוקדם הם בטווח הגילאים 65 ומעלה, אחריהם 50 עד 64, ובהמשך 40 עד 49. המצביעים הצעירים, בין 18-29 נמצאים בסוף הטבלה עם כ-9 אחוזים מכלל המצביעים. מבחינת המגדר, מבין המצביעים המוקדמים 53 אחוזים הן נשים ו-44 אחוזים גברים, אין נתונים לגבי האחוזים הבודדים הנותרים.
ההצבעה המוקדמת מהווה חלק חשוב עבור שני הקמפיינים שדוחקים במצביעים לצאת ולהצביע ולא לחכות ליום שלישי. בבחירות 2020, כשישים אחוז מהדמוקרטים וכשלושים אחוז מהרפובליקנים הצביעו מוקדם. במפלגה הרפובליקנית, שבאופן היסטורי לא הייתה מעודדת הצבעה מוקדמת, רואים 'התעוררות' רבה בקרב תומכיה שכבר הצביעו. בפנסילבניה, מדינת מפתח שחשובה לניצחון לכל אחד מהמועמדים, הוציאה המפלגה הרפובליקנית מעל 10 מיליון דולר כדי לעודד הצבעה מוקדמת בקרב רפובליקנים.
בתוך כך, בעקבות הבחירות ב-2020 ג'ורג'יה הקשיחה את חוקי ההצבעה המוקדמת וקיצרה את הזמן לקבלת פתקי הצבעה, הטילה דרישות חדשות ומחמירות לזיהוי מצביעים והגבילה את זמינות הקלפיות המקדימות. ג'ורג'יה נחשבת לאחת המדינות ה"מתנדנדות" ולכן יש חשיבות רבה בקרב שתי המפלגות לוודא שהמצביעים המוקדמים ימשיכו להגיע לקלפיות למרות ההחמרות בתנאים.