בפקקים בחוסר מעש הוא זמן ליצירה חיובית, עשייה ותפוקה. עבודה מהבית – https://workjobswebsite.com/ ,
ובמקום לחזור הביתה ממוטטים וחסרי כוחות לחיים, משתוקקים לצנוח למיטה ולהסיר מעלינו את הסטרס, אנחנו רגועים ושלווים.
אין ספק שהתנאים המיטביים שמביאה איתה העבודה מהבית תורמים לבריאות הנפש ולהרגשה טובה ללא לחץ וחרדות.
זה יתרון משמעותי ביותר בעבודה מהבית, יתרון שלא ניתן להתעלם ממנו ולא לקחת אותו בחשבון בחיפוש אחר מקום העבודה הטוב ביותר.
המהווה תחום עיסוק ומחקר מולטידיספלינארי המתמקד בתכנון, בניה ועיצוב של רובוטים, טכנולוגיה מסייעת שמטרתה לפתח אמצעי עזר שנועד לשיפור תפקוד ואיכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות, כמו הליכון, מקל נחייה, שיניים תותבות וכדומה, טכנולוגיה רפואית המהווה יישום למחקר ולידע לטובת יצירת ופיתוח תרופות, חיסונים ומכשירים רפואיים וכלה בדרך של מערכות מידע רפואיות וארגוניות, וננוטכנולוגיה / "ננוטק", העוסקת במחקרים המשתייכים לשטחי המדעים וההנדסה, מחקרי ביולוגיה מולקולרית ומחקרי רפואה, כימייה וחומרים חדשים. אופנה" – מה המשמעות? האם היא הגדרה מוסכמת, אינדיווידואלית, או דווקא קולקטיביסטית? האם האופנה מוכתבת על ידי מקבץ אנשים מסוים, ציבור מסוים, או שמא מדובר בהגדרה מוסכמת על ידי הכל? במילים אחרות האם המילה "אופנה" היא הגדרה יחסית או הגדרה כוללת לשם דבר? מי מכתיב את האופנה? מאילו שיקולים מכתיב האופנה מושפע בדרכו? מי מוכתב על ידי האופנה? האם משמעותה של המילה אופנה חולשת רק על תחום הביגוד או שמא רחבה יותר? האם האם האופנה בעלת השפעה על חיינו? כמה סוגי אופנה קיימים והאם בכלל אפשר למנותם או שהיא ממציאה את עצמה מחדש מפעם לפעם?
ובכן "אופנה" הוא מושג המגדיר את מה ש"ראוי", ש"נכון", ש"צריך להיות", ש"כדאי" על פי תכתיב החברה. החברה, הקולקטיב, הרוב, הוא שמחליט את הגדרתה ואפיונה של ההגדרה "אופנה" והוא שקובע את הטון ואת תנודת סגנונה בסקאלה ממקום למקום. על כן אופייה של האופנה משתנה מפעם לפעם וזו, מטבע הדברים, סוחפת אחריה מקבץ לא מבוטל מהאוכלוסייה שמשתנה בהתאם לה. ואולם כל ציבור בסגנון שנכון לו, וזו והמשתנים בעקבותיה מהווים כדור שלג רחב יותר שסוחף אחריו עוד ועוד.
ההגדרה "אופנה" מעלה לרוב באופן מיידי אסוציאציה הנוגעת לפרטי לבוש והנעל ובמקרים נדירים יותר תסרוקות וסגנונות איפור אך אופנה במובנה הרחב חולשת ומוצאת את ביטוייה במגוון רב של תחומים נוספים בחיים כמו למשל עיצוב פנים וחוץ, ריהוט, מוסיקה, נימוסים ואמנות.
במאמר זה נתמקד בסגנונות לבוש תוך מבט ממוקד בסגנון הלבוש הדתי ומשם נתקדם לסגנונות לבוש אחרים נוספים ומשם לסוגי אופנה שונים ואחרים.
במבט המיקרו קל להביט על האופנה ככזו המוכתבת ומוסכמת על ידי מקבץ מוגדר של אנשים, במיוחד כאשר מסתכלים על סגנון לבוש מסוים, למשל סגנון לבוש דתי, המאופיין באמצעות אופנה צנועה, שמרנית.
ההגדרה "אופנה צנועה" מהווה כינוי לקו אופנתי רחב מאוד בהיקפו, המוגדר יותר כסגור, צנוע, שאינו בולט. ואולם ממבט המאקרו יש שיביטו ויאמרו, כי אופנה זו כלל אינה מוסכמת אלא דווקא מעוררת מחלוקות, שאלות, תהיות, לא מובנת ולעיתים אף מוזרה. ואולם ככל שנביט כבזכוכית מגדלת לעומקם של דברים, גם בתוך האופנה הצנועה, ניתן לראות מגוון רחב של סגנונות ונזהה גם שם שהיא, בינה לבין עצמה, מעוררת מחלוקות וסגנונה שונה מתפיסה דתית בין רמה אחת לאחרת.
המניעים ללבישת אופנת צנועה בדרך כלל נובעים משיקולי צניעות הקשורה לדת, משיקולי מעמד, פורמליות ו/או נוחות.
האופנה הצנועה באה לידי ביטוי בסגנון לבוש סגור יותר, כהה יותר, פחות בולט, שרוולים ארוכים, חצאיות עד הקרסול, בד אטום וחלק המאפיין את הלבוש השמרני יותר, כזה שבדרך כלל נלווים אליו הנעליים הסגורות, גרבונים עבים וכיסוי ראש, זה לעומת סגנון לבוש דתי ליברלי יותר, המאופיין בצווארון בצורת וי, חצאיות עד ברך ונעליים פתוחות יותר. בהמשך למאמר הקודם, שמנה מספר סוגי אופנה ושם דגש על האופנה הדתית, גם במאמר זה עדיין נתמקד באופנה מסוג לבוש והנעלה והפעם, תוך התמקדות על אופנה צבאית. מפתיע, אך קיים.
כאמור במאמר הקודם, למדנו שאופנה אינה בהכרח דבר מוסכם או מוגדר אלא מושג יחסי, אשר יש בו כדי להגדיר סוג מסוים של קוד לבוש ומאידך, מגדיר גם סגנון לבוש.
לפיכך, המושג "אופנה" רלוונטי גם כאשר השיח סובב סביב לבוש צבאי.
הלבוש הצבאי כולל אופנה "מכף רגל עד ראש" ובין היתר, כובעים, חולצות, אפודות, מכנסיים, שכפ"צים, גרביים, נעליים ומעילים ואולם במאמר זה נתמקד בעיקריים שביניהם.
כובעים וכומתות צבאיים גם כן מחולקים לסוגים, כמו למשל כומתא בשם "ברגמיצה" – כינוי אופנתי לכומתא שהיא מעין כובע הרים או כובע סקי, עשוי בד או צמר, עמיד לכל מזג אויר, בין אם חום אימם ובין אם קור קודר, ובפני לכלוך ומים, ששימש ועודנו משמש ליחידות לוחמה הרריות של צבא גרמניה וגם משמש לשימוש אזרחי. גם צבאות הונגריה, שוויץ ופינלנד עשו שימוש בברגמיצה וכן גם הרפובליקה הסינית.
כיום, בעולם, הכומתות מהוות חלק אינטגראלי מהמדים של כל מדינה, כאשר כל צבע מסמך יחידה או חייל אחרים אותם היא מייצגת. הכומתות הן נצמדות לראש ולכן עמידות בכל מזג אויר, זולות והבד ממנו עשויות עמיד כך שנחבשות בצורה מייצגת מאוד.
בצה"ל צבעי הכומתא גם כן מייצגים את סוגיי החיילות, ואולם עם השנים התרחבה קשת הצבעים לעומת כשהייתה מלכתחילה, כך למשל בעבר, כומתא בצבע ירוק זית ההיתה מייצגת את חיילות היבשה, כומתא אפורה הייתה מייצגת את חיל האויר, כומתא שחורה הייתה מייצגת את חיילות שריון, תותחנים, סיירות ומג"ל ואילו צבעה האדום של הכומתא היה מייצג את חייל הצנחנים. כיום, חטיבת חי"ר והחיילות הקרביים קיבלו, כל אחד מהם, צבע כומתא משלו עד כדי שמספר צבעי הכומתות הגיע לשבעה עשר צבעים.
בעבר היה נהוג להתייחס לכומתא כאל פריט לבוש צבאי בלבד, ואולם עם הזמן, הכומתות החלו להיות פופולאריות גם על ילדים קטנים לפני שהיו לוקחים אותם לבתי כנסת ומשם המשיכו להיות חבושות כ"כובעי ברט" כפריט אופנה לכל דבר על ראשי נשים. כיום, גם נשים דתיות חובשות כובעי ברט ככיסוי ראש.
חולצות צבאיות גם כן מחולקות לסוגים, ביניהם חולצות מכופתרות רגילות וירכיות, שהינן חולצות מכופתרות צמודות יותר.
כשם שהחולצות המכופתרות הרגילות מיועדות ללבישה בתוך המכנסיים, הירכיות מיועדות ללבישה מחוץ למכנסיים.
בעבר, הירכיות היו מיועדות ללבישה כמדי א' על ידי חיילות בלבד, ואולם עם השנים, בהשראת מדי הצנחנים בצבא הבריטי, הפכו הירכיות הפכו להיות מדיהם הייצוגיים של חייל הצנחנים, אשר לובשים מעליהן חגורות צמודות כדי להדגיש את אופיין הייצוגי.
מכנסיים צבאיים גם כן נחלקים לסוגים וביניהם מכנסי הכותנה והדגמ"ח העשוי בד סינטטי (בעל כיסים צדדיים). בתחילה הדגמ"ח היה המבדיל בין חייל הצנחנים לשאר החיילות ואולם הדגמ"ח הפך להיות נחלת כל החיילות כמדי ב' ומכנסי הכותנה המשיכו לשמש כמדי א' של כל החיילות.
כמובן שמאפיין נוסף הקשור למדים אך המבדיל בין החיילות הוא צבעם של המדים. בהמשך למאמרי האופנה, בהם הסכמנו כי הגדרת המושג "אופנה" אינו סובייקטיבי היינו אינו מעיד על דבר חיובי או שלילי, אלא כינוי או מושג יחסי, שבא לכנות סגנון לבוש, קוד לבו' שיהיה ככל שיהיה, ולפיכך רבים סגנונות האופנה הקיימים בעולם, הן בעולם הביגוד והן בכלל, במאמר זה נכיר את אופנת מדי המשטרה.
לפיכך, המושג "אופנה" רלוונטי גם כאשר השיח סובב סביב מדי משטרה.
במדינת ישראל יש 2 סוגים של משטרה, המשטרה האזרחית, הכחולה, ומשטרה משמר הגבול, המהווה זרוע צבאית – מבצעית של המשטרה הכחולה.
נתחיל ונאמר כי לידתם של מדי המשטרה והכובעים שנלוו להם, החלו, כשם שנולדה זו של מדי הצבא, בעבר, בהשראת מדי הצבא הבריטי. משם נבעה גם השראתן של הדרגות, הן דרגות הצבא והן דרגות המשטרה ואולם, עם הזמן, חלו שינויים בשני סוגי המדים, הכובעים והדרגות.
האחידות בין אופנת מדי המשטרה לאופנת מדי צה"ל, הן מבחינת הדמיון במכנסי הדגמ"ח והן בדמיון החולצות המכופתרות נולדה רק לאחר העשור הראשון להקמתה של מדינת ישראל. אז החלה גם החלוקה לאופנת חורף, שבאה לידי ביטוי במדים ארוכים ומעילי חאקי, לבין אופנת קיץ בשניהם, שבאה לידי ביטוי במדי קיץ בצבע חאקי בהיר יותר ממדי החורף. אז נוסף לכובע המשטרה פס כסף, שהיה מבדיל בין השוטרים הזוטרים לבכירים בכך שהפס כסף הדק ניתן לשוטרים הזוטרים ופס הכסף הרחב היה על כובעי קציני המשטרה.
בשלהי שנות ה-60 להקמתה של מדינת ישראל, שונה צבע מדי המשטרה מצבע חאקי לצבע בז' ורק בשנות ה-90 שונו צבעי אלה של מדי המשטרה למדים בצבעים המוכרים לנו יותר, הם צבעי התכלת של החולצות וצבעי הכחול הכהה של המכנסיים.
בתחילה, מדי התכלת – כחול כהה של המשטרה הכחולה כללו אך ורק מדי א', ואילו משטר הגבול קיבלו מדי שירות בצבע זית. כיום, מדי המשטרה הכחולה הפכו להיות מדים בשני צבעים: צבעי התכלת – כחול כהה שהיו המדים הכחולים ששימשו בעבר למדי א' של כלל אנשי המשטרה הפכו להיות מדי ה-א', מדי "שרד", של בכירי המשטרה בלבד, כאשר החולצה נשארה בצבע תכלת ומכנס הדגמ"ח הוחלף למכנס כותנה, המהווה בד מדוגם, ייצוגי ומכובד יותר. לומר, כי כשם שבצה"ל יש את המדים הייצוגיים של כל חייל, כדוגמת המדים הלבנים של חייל הים, כך למשטרת ישראל יש את מדייה הייצוגיים שנלבשים אך ורק על ידי קצינים בכירים, מדרגת תת ניצב ומעלה, בעודם שוהים מחוץ למדינת ישראל ואף בטקסים רשמיים, כדוגמת טקסי יום השואה, טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, טקסי ואירועי יום העצמאות הממלכתיים הנערכים בישראל ובטקסים רשמיים וממלכתיים נוספים אחרים. מדים אלה, כשמם "מדי "השרד" כוללים גם כובע מקטורן ועניבה.
לעומתם, המדים החדשים, האפורים, הכוללים חולצה מכופתרת ומכנסי דגמ"ח בצבע אפור כהה זהה, הפכו להיות מדי הב' של השוטרים הזוטרים יותר. השיטור הימי נהנה יותר מחולצה בסגנון "פולו" ומכנסיים קצרים.
מבחינת האופנה, בעבר הייתה חובה ללבוש מדי חורף בעונת החורף, אולם עם השנים, בשל תקופת החורף הקצרה יחסית בארצנו, בוטלה חובת השימוש במדי חורף, ובמקום זאת רשאים השוטרים להשתמש ב"אופנת" הקיץ של מדי המשטרה ואולם סופקו להם מעילי חורף מטעם המשטרה. לטובת אותה המטרה שהוזכרה על ידינו במאמר הקודם, אותה המטרה לשפר את תדמית המשטרה לייצוגית יותר בעיני האזרח כשוטרים שעומדים בשערי המדינה, כך, בשנת 2007 נדרשו גם השוטרים, אשר ניצבים בנמל התעופה בן גוריון, במשטרת הגבולות ובמעברים הקרקעיים, לענוד עניבה.
המאמרים שדנים באופנת הצבא ואופנת המשטרה רק מלמדים על כך שאלה אינם באמת "רחוקים" מה"מודה" וגם אלה פועלים על מנת להשתדרג בקצב התחדשות ומודרניזציה האופנה בארץ ובכלל בעולם.
לאופנת המשטרה נלווים מאפיינים נוספים ששונו במרוצת השנים אולם זאת לעומת אופנת הצבא שבמאפייניה אלה לא נרשמה כל תנודה אופנתית משמעותית, כאשר אנו מדברים על אופנת החגורות וההנעלה.
בזמן שמבחינות אלה, הן החגורות והן ההנעלה, לא זז דבר מכל הנוגע לאופנת הצבא, הרי שבשלהי שנות ה-90 ולטובת מראיהם הייצוגי, הרשמי והמכובד של קציניה הבכירים של משטרת ישראל, נדרשו אלה לחגור חגורת קצינים, היא חגורת עור דקה בהרבה יותר מחגורת הגומי המשטרית אותה הזוטרים בה נדרשים ונאלצים לחגור.
כך גם מבחינת ההנעלה במשטרת ישראל. הקידמה באופנת המשטרה בשנים האחרונות לא פסחה גם על סגנון ההנעלה של בכירי המשטרה ובעוד אלה נדרשו לנעול נעליים אלגנטיות, הזוטרים שבה נאלצו להמשיך ולנעול את נעלי השירות הרגילו בהם מתייצבים היו מאז ומתמיד למשמרותיהם.
כידוע משטרת ישראל הינה ארגון היררכי המורכב מדרגות מפקדים ודרגות פקודים המשרתים תחת פיקודם.
כך דרגות המפקדים והפקודים מגדירות את מעמדם במשטרה וגם אלה עברו שינויים במרוצת השנים. ראשית יאמר, כי כל שוטר המתגייס למשטרה מתחיל את תפקידו בדרגה מסוימת ומטפס בסולם הדרגות בהתאם לכישוריו ובהתאם לקורסים והכשרות שעובד במהלך שירותו במשטרה.
מה שמבדיל את דרגות המשטרה הכחולה לדרגות משמר הגבול הוא צבען של הדרגות, היינו כאשר צבען של דרגות המשטרה הוא בצבע כחול, צבען של דרגותיהם של החיילים במשמר