המשבר בתחום בריאות הנפש משפיע רבות גם על נפגעות ונפגעי תקיפה מינית שממתינים זמן ארוך מדי לטיפול. המומחים מזהירים מהחמרת המצב בייחוד אחרי אירועי 7 באוקטובר. קורבנות תקיפה שוחחו עם וואלה וסיפרו על ההתמודדות: "המצב מתדרדר ומגיעים למעשים קשים שפוגעים בעצמך"
עם זאת, מבדיקת וואלה עולה כי במרבית ממרכזי הטיפול הרפואיים המעניקים תמיכה לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית, זמני ההמתנה לתחילת טיפול ופגישת היכרות עם פסיכולוג ופסיכיאטר עומדים על נתון בלתי ניתן לעיכול: בין שנה וחצי לשנתיים המתנה. על פי דו"ח שיצא לאחרונה של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בסוף שנת 2022 היו 1,449 בעלי תעודות מומחה בפסיכיאטריה – אולם שליש מהם מעל גיל פרישה.
אורטל היא אחת מנפגעות ונפגעים רבים שנותרים במצב לא אפשרי שבו יצטרכו להוציא אלפי שקלים בחודש על טיפולים פרטיים כי הם רוצים וצריכים לקבל טיפול מיידי. עבור אורטל, האמונה שלה בזוגיות ובגברים נפגעה וכל גבר שעובר ברחוב מהווה עבורה טריגר לאותו לילה נורא שחוותה והנורא מכל – במשך שלושה חודשים היא לא סיפרה לאיש את מה שעברה.
"באותו הלילה, ישבתי בחוץ במרפסת ושאלתי את עצמי – יכול להיות שנאנסתי? זה לא היה ברור אפילו לי", אמרה סיני. "הדחקתי, אמרתי לעצמי שזה לא קרה לי כאילו הכול בסדר, אבל כלום לא היה בסדר. התחילו לי התקפי חרדה, אי שקט גדול, לא יכולתי לישון בלילות וכל הזמן הסיטואציה שלו עליי עלתה לי בראש. בפעם הראשונה שסיפרתי לחברה שלי על מה שקרה, היא זאת שאמרה לי שעברתי אונס", שחזרה סיני.
שלושה חודשים חלפו ואורטל התקשרה למרכז סיוע של נפגעי ונפגעות תקיפה מינית וסיפרה למתנדבת במוקד את הסיפור כולו. "אז ירד לי האסימון שנאנסתי. עכשיו מה עושים", היא מתארת את מערבולת החושים שעברה. "את פשוט מחפשת במה להיאחז ואין לך במה. כדי לקבל טיפולים לפסיכולוגים ופסיכיאטריים במרכזים הרפואיים, אני מקבלת תשובה שיש שנתיים המתנה. אני זוכרת שחיפשתי עזרה גם בקופות החולים וראיתי שמרבית המטפלים כלל לא מטפלים בכלל בתקיפה מינית או בטראומה. מה גם שלא רציתי שאף גבר יטפל בי ואז הרשימה מלכתחילה מצומצמת מאוד".