ניסאן והונדה, שתי ענקיות רכב שנקלעו לבעיות, עשויות לאחד כוחות. השילוב המסתמן יאפשר להן לקצץ בעלויות, להרוויח יותר ולהשקיע באופן יעיל יותר בכלי רכב חשמליים ובטכנולוגיה חדשה.
ב-7 בדצמבר הודיע מקוטו אוצ'ידה, מנכ"ל ניסאן, על תוכנית לקיצוץ של 9,000 משרות ו-20% מיכולת הייצור העולמית שלה, וקיצץ את תחזית המרווח התפעולי של החברה ב-70%. לפי תחזיות שנאספו ע"י Visible Alpha, זה עשוי להביא את המרווח התפעולי של חטיבת הרכב של ניסאן ל-0.4% במרץ 2026. לפי הדיווח ב"פייננשל טיימס", החברה גם מוכנה לקבל את הונדה כבעלת מניות לטווח ארוך.
המרווח התפעולי של הונדה בעסקי ייצור המכוניות הוא רק 3.6% – הרבה מתחת ל-18% של חטיבת האופנועים שלה. לפי הערכות האנליסטים, אם לא יתרחש שינוי בהונדה, המרווח התפעולי של חטיבת המכוניות עשוי לשתפר רק בכנקודת האחוז עד סוף 2026.
אם יפעלו יחד, ניסאן והונדה ימכרו כמעט 6 מיליון כלי רכב בין מרץ 2025 למרץ 2026, לפי Visible Alpha. שתי החברות חולקות שווקי מפתח, ולכן הן יוכלו לצמצם באופן ניכר את הוצאותיהן – החל מניהול ורכש וכלה במפעלים ומחקר.
על מנת שיוכלו להתמודד מול היריבה המקומית טויטה, יצרנית הרכב הגדולה ביותר בעולם, ניסאן והונדה צריכות להגיע למרווח תפעולי של 10% – מה שידרוש מהן קיצוץ של כ-12 מיליארד דולר. זה יכול להיות בר ביצוע אם ישלבו כוחות – שתי החברות יצטרכו לקצץ מהוצאותיהן כ-4% מסך ההכנסות.
ממשלת יפן מעוניינת במיזוג
רעיון המיזוג הוא לא חדש – ממשלת יפן לחצה על הונדה וניסאן לשקול אותו כבר ב-2019, דיווחו ב"פייננשל טיימס". יו"ר ניסאן לשעבר קרלוס גוהן כבר כינה את שיתוף הפעולה הפוטנציאלה בתחום הרכב החשמלי והתוכנה "השתלטות סמויה" של הונדה. עם זאת, בשל המצוקה של שתי החברות, מיזוג נראה כמו אפשרות ששווה לחקור.
ב"פייננשל טיימס" פורסם לפני כחודש כי ניסאן מחפשת משקיעים חדשים, לאחר שרנו החלה לצמצם את האחזקה בה. לפי הפרסום, ניסאן פתוחה לכך שהונדה תרכוש חלק ממנותיה, ושתי החברות דנות בשותפות בתחום כלי הרכב החשמליים והאטונומיים.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.