מחקר דוקטורט בפקולטה לרפואה בטכניון מצא שהפעלת מרכז התגמול במוח עשויה לשפר את ההתאוששות לאחר התקף לב. המחקר מציג ממצאים מעניינים שמעידים על השפעת מערכת התגמול במוח על ההתאוששות מהתקף לב. המחקר התמקד ברשת מוחית המופעלת במצבים רגשיים חיוביים ומצא שהפעלת המערכת הזו יכולה להשפיע על ההחלמה מהתקף לב. המאמר מציג דרכים חדשות להתערבות רפואית בהתאוששות מהתקף לב על סמך ממצאי המחקר.
במבט ראשון, ידוע שהמצב הרגשי יכול להשפיע על תפקוד הלב ועל התאוששות ממחלות לב. חרדה ודיכאון עשויים להגביר את הסיכון להתקף לב ולמחלות קרדיובסקולריות, בעוד מצבים רגשיים חיוביים עשויים לשפר את מצב הלב. אולם, המנגנונים הפיזיולוגיים שעומדים בבסיס קשרי המוח-לב עדיין לא ברורים. מחקרים מראים שהמסרים המוחיים יכולים להשפיע על התאוששות הלב, וכך לשפר את מצב הלב. מערכת התגמול במוח, שפועלת בעיקר על ידי הפרשת דופמין מתאי העצבים באזור הקרוי הטגמנטום הגחוני, תורמת לתהליכים אלו. יש תקווה שממצאי המחקר יובילו לשיפור בטיפול במחלות לב.
בעבודה הנוכחית, ההתערבות היזומה שנקטנו באזור מערכת התגמול השפיעה על כמה תהליכים. למשל, היא שיפרה את התגובה החיסונית באזור הלב שנפגע בעקבות אוטם שריר הלב, הפחיתה תהליכי הצטלקות של הלב, דבר הפוגע ביכולת ההתכווצות של הלב, הגבירה היווצרות של כלי דם חדשים וכפועל יוצא שיפרה את התכווצות הלב. גילינו גם שהשפעות חיוביות אלה מתוּוכות, לפחות בחלקן, על-ידי חלבון (C3) שגם הוא חלק ממערכת החיסון ומופרש מהכבד. כך נראה שמסר שנשלח מהמוח השפיע על כמה תהליכים שחוברים לשיפור המשמעותי שראינו בהתאוששות מפגיעה בלב".
התקפי לב מתרחשים כתוצאה מהפרעה בזרימת הדם לשריר הלב כתוצאה מחסימה של עורק כלילי על ידי קרישי דם. בשלב החריף, זה עשוי לגרום לסימפטומים חמורים ואפילו להתפתחות דום לב קטלני. בשלב הכרוני, האזור של שריר הלב שסובל מחסר זרימת דם עובר נמק ומחליף רקמה צלקתית במסגרת תהליך דלקתי, וכך גורם לירידה ביכולת הלב להתכווץ ולהתפתח בסופו של דבר לאי-ספיקת לב כרונית.