ליזבטה צ'רקובה ליזבטה צורקובה, בת 36, נחטף בדרום עיראק על ידי המיליציה השיעית המזוהה עם איראן, קטאיב חיזבאללה, כנראה בהוראת טהראן, הוא מוחזק בכלא של המיליציה העיראקית מזה חמישה חודשים מאז מרץ השנה.
במהלך השנתיים האחרונות, Lizaveta Churkova הייתה לעיראק וממנה מספר פעמים. לדבריה, ולפי מקורות באוניברסיטת פרינסטון, היא ערכה מחקר על המנהיג הדתי השיעי העיראקי מוקטדה א-סאדר והמיליציה שלו.
ביום שישי 7.7 הודיעה ממשלת עיראק כי היא חוקרת את חטיפת החוקרת הישראלית ליזבטה צ'ורקובה בבגדד, המוחזקת על ידי "גדודי חיזבאללה" העיראקית. כך אמר דובר הממשלה באסם אל-עודי בראיון לערוץ הטלוויזיה העיראקי "אל-אהד", וענה על שאלה בנושא. הדובר הוסיף כי לאור רמתו ומורכבותו של המקרה, לא תהיה הצהרה רשמית בעניין עד שממשלת עיראק תסיים את חקירתה ותגיע למסקנותיה. לאחר מכן יינתנו הודעות לעיתונות או תפקידים רשמיים.
אין זו הפעם הראשונה שממשלת בגדד עוסקת בגורלו של ליזבטה צ'ורקובה, ראש ממשלת עיראק לשעבר חיידר אל-עבדי. חיידר אל-עבאדי, וראש ממשלת עיראק הנוכחי, מוחמד אל-סודאני מוחמד שי אל סודאני ערוצי המודיעין האמריקאיים והרוסים דיווחו כי ליזבטה צ'רקובה נמצאת בסכנה וכי מוטב לה לעזוב את עיראק.
עם זאת, מלבד נקיטת כמה אמצעי זהירות, ליזבטה צ'רקובה לא הקשיבה לאזהרות אלה ונשארה בעיראק.
נוכחות של אישה מערבית באזורים השיעים בבגדד ובדרום עיראק היא לא דבר מקובל בעיראק, ולכן אף אחד לא הופתע שיום אחד השנה היא נעלמה.
ביום שישי 7.7 נפגש שגריר ישראל במוסקבה, אלכסנדר בן צבי, עם דיפלומטים בכירים במשרד החוץ של רוסיה. כשנושא שיחתם היה ליזבטה צ'רקובה. זה היה הניסיון הראשון של ישראל ליישב עמדות עם מוסקבה במהלך הניסיונות להבטיח את שחרורה של ליזבטה צ'רקובה.
מקורות בקהילת המודיעין הישראלית, שדחו את ההשערה שליזבטה צ'רקובה עבדה אצלם, אמרו כי היא השתמשה בקשריה בארה"ב וברוסיה כדי להשיג אשרות כניסה לעיראק. עוד ציינו כי קשריה עם ישראל חלשים מאוד וכי היא תקפה את ישראל באכזריות בספרים ובמאמרים שפרסמה.
למרות כל ההכחשות מוושינגטון, מוסקבה וירושלים כי קיים הסכם חילופי שבויים בין טהראן לוושינגטון, שיביא לחילופי אסירים ואסירים אמריקאים ואיראנים בתמורה לשחרורה של ליזבטה צ'רנובה, החדשות על כך נמשכות. להתפרסם.
במילים אחרות, עדיין מוסכם על תנאי השחרור של ליזאביצה צ'רנובה.