רגע לאחר שקרינה ארייב, דניאלה גלבוע, לירי אלבג ונעמה לוי חצו את הגבול והגיעו לשטח ישראל, הודיעה לשכת ראש הממשלה: "לא נאפשר חזרת עזתים לצפון הרצועה, וזאת בשל הפרת ההסכם של חמאס ועד אשר יוסדר שחרורה של ארבל יהוד". עוד נמסר בהודעה: "נשחרר אסירים ביטחוניים לפי המפתח שנקבע".
אתמול פורסם בישראל היום כי בישראל החליטו לדחות את התגובה להפרת ההסכם עד אשר ארבע התצפיתניות ישובו לישראל. כעת, כשהן בידיים ישראליות, הדיון התקיים וההחלטה התקבלה.
ההתרגשות בכיכר החטופים: "אף עין לא נותרה יבשה"
דובר צה"ל: "חשש כבד לגורל בני משפחת ביבס"
"רוצות לרוץ אליה ולחבק אותה": חברות של לירי אלבג לא עוצרות את ההתרגשות
כאמור, הדיונים שהחלו אתמול היו אם להתקדם בהיערכות מחדש בציר נצרים והאם לפתוח מחדש את ציר הים ואת ציר טנצר למעבר פליטים מדרום הרצועה לצפונה.
כפי שפורסם בישראל היום, ישראל לא שינתה את מפתח האסירים המשוחררים למרות השינוי בהרכב החטופות המשתחררות. בהסכם הראשוני נקבע כי על כל חיילת ישוחרר מספר גבוה יותר של מחבלים בהשוואה לאזרחיות.
חמאס ניסו להטיל את האחריות על אי שחרורה של ארבל יהוד על הג'יהאד האיסלאמי ועל הארגון הסלפי המקורב לו ומחזיק בחטופה מניר עוז. לפי מקורות פלשתינים וישראלים, הסלפים הציבו דרישות בתמורה לשחרורה של ארבל, ובהן דלק ואספקה מהמשלוחים המגיעים בימים אלה. כן דרש למסור שמות לרשימת המחבלים האמורים להשתחרר מהכלא בישראל וכן להמשיך בפעילות עצמאית ברצועה גם בהמשך.
בני משפחות התצפיתניות צופים ברגע שחרורן משבי חמאס
לפי גורם ישראלי, חמאס מבקש להסיר מעליו את האחריות ולמנוע צעדי תגובה של ישראל בשל הפרת ההסכם. לדברי הגורם, יש לחמאס יכולת שליטה גם על הארגון הסלפי ודרישה ישראלית חד משמעית עשויה לגרום לו לבצע את ההסכם ולשחרר את ארבל יהוד.