על רקע הסירוב העקרוני של הקואליציה להקמת ועדת חקירה ממלכתית, ח”כ אורית פרקש-הכהן (המחנה הממלכתי) הניחה על שולחן הכנסת תיקון לחוק ועדות חקירה, שיחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית באופן אוטומטי לאירועים ביטחוניים חריגים ואסונות בעלי השלכות לאומיות כבדות. מכך נובע שלממשלה לא יהיה שיקול דעת בשאלת הקמת הוועדה, והיא תקום מכוח החוק.
על פי הצעת החוק ועדת חקירה ממלכתית מיוחדת תוקם ללא צורך בהחלטת ממשלה, במקרה של אחד מהאירועים החריגים הבאים: אירוע ביטחוני או אסון אזרחי שבו נהרגו או נחטפו למעלה מ-30 חיילים ו/או אזרחים, מתקפת פתע עם השתלטות אויב על שטח ריבוני או מלחמה שנמשכת למעלה משלושה חודשים.
לפי נוסח ההצעה, החוק יחול גם באופן רטרואקטיבי ויחייב את הקמת ועדת החקירה על אירועי השבעה באוקטובר. לדברי ח"כ פרקש-הכהן, החוק יעניק פתרון לבעיית ניגוד העניינים של כל ממשלה בהקמת ועדת חקירה והימנעות מהגעה לחקר האמת ממניעים פרסונליים.
בהצעה נכתב שוועדת החקירה הממלכתית המיוחדת תהיה בת חמישה עד שבעה חברים, בראשה יעמוד נשיא בית המשפט העליון או המשנה לנשיא על פי קביעת הנשיא.
העומד בראש הוועדה ימנה את יתר חבריה לאחר התייעצות עם נשיא המדינה; מספר הנשים בוועדה לא יפחת משתיים והיא תכלול גם נציג מקרב המשפחות השכולות או הנפגעות באירוע החריג.
יוזמת התיקון בהצעת החוק, ח”כ אורית פרקש הכהן מסרה: "הצעת החוק מטעמי נותנת מענה למצב שבו ממשלה מכהנת, שבזמן כהונתה התרחש אירוע הדורש הפקת לקחים, נמנעת מהקמת ועדת חקירה ממלכתית משיקולים פרסונליים, בניגוד לאינטרס הציבורי. אירועי השבעה באוקטובר המחישו את הצורך הקריטי במנגנון חקירה בלתי תלוי. הגיע הזמן שהחקירה תהיה חובה – ולא המלצה. בידי הקואליציה 45 ימים לנצל להידברות עימנו ועם נציגי המשפחות ביחס להצעה זו".