"באבטחת סייבר אנחנו מובילים בעולם, אבל בבינה מלאכותית אנחנו משחקים עד פריז". AI זה באמת בינה מלאכותית, ה"אנחנו" במקרה הזה הוא ישראל, והציטוט מגיע מבן לוריא, מנהיג סטארטאפ בשם Hirundo. בן היה אחד מ-20+ חברי הסטארט-אפים וקרן ההשקעות של המשלחת הישראלית ל-VivaTech, תערוכת הטכנולוגיה השנתית "עריכת עסקאות ו-schmooze-fest", כפי שכינה אותה בעל טור של NY Times, כאן בפריז. והשנה, AI היה המלך.
סטארט-אפים ומשקיעים ישראלים מגיעים ל-Vivatech כל שנה, ממש מלאים, כל רמה של מידע שירות, הדגמת מוצר ומסיבת רעש, מקצות כנפיים ועד סניקרס, לא קל לומר. הוא כולל דוכני חברות, ביתנים לאומיים ואזוריים, דיוני פאנל חיים בין כבדי משקל טכנולוגיים ואלפי סטארט-אפים. ומייסד Vivatech, מוריס לוי, יו"ר ענקית הפרסום Publius Group, השלישית בגודלה בעולם, בילה שלושה ימים שלמים על הבמה עם מעצמות הכוח המובילות בעולם. השותפה לעבודה זו מאז 2016 היא קבוצת העיתונות Les Echos.
אבל בני 30 ומשהו בן לוריא והירונדו מתל אביב מוסיפים לתוכן AI, לא מפחיתים אותו. "אתה יכול לאמן מודלים של בינה מלאכותית, אבל אתה לא יכול לגרום להם לשכוח, אז זה אומר שנתונים אישיים לא מדויקים, מזיקים או פגיעים לא ייעלמו". "בהירונדו, אנחנו הראשונים שהביאו לשוק פלטפורמת למידה בינה מלאכותית. אנחנו לפני העקומה".
המשלחת, בראשות כבכל שנה על ידי יוסי דן, חבר ותיק בחוגי הטכנולוגיה הישראליים דוברי הצרפתית של לשכת המסחר הצרפתית בישראל ובצרפת, ביקרה בקבוצות צרפתיות גדולות. אלה שמחפשים לעשות הצעה מהירה ופטפטת של 20 שניות עבור המוצר או השירות שלהם בתחנות תנועה נבחרות.
בלורל הנפלאה, ורה ארט מ- Amma Care. האפליקציה והפלטפורמה שלה מכילה מידע על יותר מ-200,000 מוצרי טיפוח בתחומי טיפוח העור והשיער, שנאספו ללא AI. משתמשים-צרכנים (זהו מוצר B2C) מצלמים מוצרים מסוימים כדי לקבל את כל המידע, תהליך זה משתמש בטכנולוגיית AI קלאסית. נתוני התוכן, יחד עם הפרטים האישיים שהצרכן מוסיף, משתמשים בבינה מלאכותית כדי לקבוע אם המוצר טוב או מזיק או אולי אפילו חסר תועלת.
"יש לנו בערך 270,000 צרכנים בני נוער ו-Gen Z בארה"ב, בריטניה ואירופה", אמרה לי ורה לאחר צעקה מהירה מלוריאל (שלא יכולתי לשמוע בגלל רעשי הרקע המיידיים). Ama Care מוצא אותם ב-TikTok. "משתמשים מורידים את האפליקציה בחינם", היא המשיכה.
בקרוב יוצגו מוצרי איפור וריח. "כשנגיע למיליון משתמשים", הוסיפה ורה בחיוך, "נבחן מכירת אנליטיקה על תוכן ושימוש במוצר ללא נתונים אישיים, כמובן, לקבוצות הגדולות ולחברות הקטנות יותר שמייצרות אותם".
איש לורל התעניין. ורה ארט נשארת איתו בקשר. המשימה הושלמה חלקית. ובדיוק למדתי את ההבדל בין AI פרימיטיבי לגנרטיבי.
דורן תמיר אומר לי שהוא מעדיף להישאר מתחת לרדאר עם הסטארטאפ הצעיר שלו Luminescent. הוא פיתח תהליך באמצעות אנרגיה מתחדשת להמרת חום לחשמל, חשמל לחום. והוא נשמע חיובי לאחר שדיבר עם מישהו בענקית האנרגיה והבנייה הצרפתית העמוסה Bouygues.
דייוויד אלוץ', הטירון הוותיק, התעקש לדבר איתי. "30% מהקליקים על פרסום באינטרנט הם בוטים", הוא אמר לי בזמן שישב על דוכן הלחם. החברה הנוכחית שלו, Clickfreeze, חוסמת ביודעין את הבוטים. לדבריו, הוא עבד על כ-2,500 מסעות פרסום, לעתים קרובות כלקוח עבור מחלקות המדיה של קמעונאים גדולים.
אין סיכוי שאוכל להציג את כל חברי המשלחת הישראלית. אבל אני יכול לרשום אותם: מירי ברגר מ-6 מעלות, Vera Art of Ama-Care, Verd Horace of Bria, David Allouk מ-Clickfreeze, David A. Gluck מ-CmyLead, Steve Ormonde מ-D-ID, Franklin Memo מ-Finberry, Ben Luria Hirundo, Elsa Katz מ-Zora Ventures, דורון תמיר מ-Luminescent, Daniel Finchelstein מ-Milestone, דימה מסלניקוב מ-Pitchbob, גלעד אי וירי, מ-Cybeo Ethan Zinger, אריאל נבון של הבמה, נמרוד גוטסמן מטלוס ודיוניס טשלר ב-TruLux.
Bria כבר הייתה מבוססת היטב בעמדה שלה, עם פלטפורמה פתוחה של מחולל ה-AI שלה. סמנכ"לית השיווק שרון דיין הסבירה כי בריה חתמה על שותפויות עם 18 בתי מניות, שיהיו להם גישה לכמעט מיליארד תמונות. "זה מבטיח ללקוחות שהתמונות שהם משתמשים כולן מקורן על פי חוק", אמרה. "ואנחנו הולכים להתחיל לעבוד עם סרטונים." בריה חתמה לאחרונה על עסקה עם מיקרוסופט, כפי שדווח ב"גלובס". המשקיעים כוללים את ענקית הפרסום הצרפתית PublicisGroupe.
את המשלחת ליוו ספורה כהן ומישל קאופמן מהיחידה לפיתוח עסקי בשגרירות ישראל, אודליה בופוט-נטף וג'ניפר עטיה מלשכת המסחר של ישראל הצרפתית. "אנחנו עושים עבודת ניטור לסטארט-אפים ישראלים שמפתחים עסק כאן בצרפת", אומרת אודליה. "הם מבקשים מאיתנו לעזור לנו למצוא את איש הקשר הנכון בקבוצה צרפתית גדולה, למשל, או למצוא שטח משרדי להקים כאן בפריז".
לבסוף קיבלתי קצת זמן בטרקלין Viva עם מוריס לוי, מייסד ומנהיג VivaTech. הוא השאיר מיד את הטלפון שלו על השולחן תוך כדי שיחות קצרות עם לפחות חמישה אנשים סביבנו בסלון. מוריס סוף סוף חזר אליי ואל הטלפון ואמר מיד שבעוד בינה מלאכותית מהווה 40% מהתוכנית, נעשה בה שימוש כמעט בכל תחום טכנולוגיה.
שאלתי את אילון מאסק על דבריו בראיון לווייני איתו, והבוס של טסלה אמר: "במילה אחת, התקווה הכי גדולה שלי תהיה מאדים. במילה אחת, הפחד הכי גדול שלי: AI".
"אלון חושש מבינה מלאכותית, ודואג שהוא ישמש לגניבת צלילים ותמונות", אמר מוריס. "כן, וכפי שאתה אומר, בינה מלאכותית חייבת להיות מוגנת. אני מאמין שבינה מלאכותית תהיה חיונית לדמוקרטיה בכל מקום. אבטחת סייבר תהיה שומר הסף החדש, הגבול החדש, הכלים שאומרים לנו מה אמיתי ומה מזויף. הפחד הגדול ביותר שיש לאנשים עם AI זה ישקר, במיוחד בתקופות מלחמה זה קורה, ובינה מלאכותית הולכת להיות עניין גדול גם לאבטחת סייבר.
מוריס לוי הוסיף כי הוא שמח לראות את המשלחת הישראלית נוכחת בשעה "מאוד מרגשת" זו. לאחר מכן הוא נפרד ועזב לדיון על הבמה עם רובין לי, ראש ספקית שירותי האינטרנט הגדולה בסין.
למעשה, חשבתי שחשוב להעלות את המלחמה בעזה עם המשלחת, למרות שכמה אנשים אמרו שזה "הורס סוג'ט". אז לחצתי על כמה מהם, אבל הם לא היו שמחים להעלות שום דבר על הכתב. נתתי לו ללכת בחוסר רצון. רק יוסי דן, מארגן המשלחת, שוחח עם העיתונאית חנה פפיאצ'ווילי מ-i24 News TV ואיתי. אני חייב לציין שהוא זכה להערכה רבה על ידי חברי המשלחת, במיוחד במצב הנוכחי, על ארגון טיול החקר הזה לפריז.
"העניין בטכנולוגיה הישראלית כנראה גדול יותר במצב הקשה הנוכחי", אמר ל-i24. "אנחנו יודעים מה קורה בישראל, אבל זה הצד העסקי, אפשר לומר שישראל תספק לא משנה מה".
"יש הרבה רעש שלילי על ישראל, כמו אור הזרקורים", אמר. "זה לא מצב קל, אבל אתה תראה את מיקרוסופט חותמת על הסכם עם Bria לכלול את מודל ה-Visual AI בהיצע שלה ללקוחות. זה ענק".
ואז מצאתי פסל מדהים בדוכן RTIA. (IA – בינה מלאכותית). מייסדת שותפה אסמה מראוי, אמנית צרפתית-מרוקאית צעירה, השתמשה בבינה מלאכותית גנרטיבית כדי לשלב תמונות של כ-4,000 פסלים שונים, המייצגים את ההיסטוריה של הפיסול, ויצרה "חזון חדש של ונוס". היא הדפיסה אותו בתלת מימד ופיסלה דגם של 60 קילוגרם בשם VenusIA משרף ענבר ומנייר זהב. "זה הפסל הראשון שמשתמש בבינה מלאכותית", היא אמרה לי בגאווה. "יש ציורים, אבל אין פסלים". לא הצלחתי לאמת זאת באופן אישי.
מתוך 165,000 משתתפי VivaTech למהדורה 8 זו (+10% מעל 2023), כולל 13,500 צוותי סטארט-אפ, כמה אנשים הגיעו ל- VenusIA זו? הם יכלו לראות את האור מסתנן מבעד לשימרי הזהב השונים של ענבר, מה שנותן ליצירה נוכחות עוצמתית וזורמת, סמל לאהבה.
AI אכן מביא אותנו לעולם חדש ואמיץ, כמו המהפכה התעשייתית והעידן הראשון של מחשוב המוני, אולי עולם שבו שום דבר אינו בלתי אפשרי… זה רק רעיון עד כמה גבוהה המנטליות של "AI for good". זה יכול לעוף, כאן בקומת Vivatech בפריז.
פורסם על ידי גלובס, חדשות העסקים בישראל – en.globes.co.il – ב-27 במאי 2024
© זכויות יוצרים 2024 מאת Globes Publisher Eatonut (1983) Ltd.