נראה שנתניהו מתחיל להבין שיש לו גבולות בכל מה שנוגע לשימוש במילים ובדיבורים. האם זו רמיזה לשינוי בסגנון הדיבור שלו?
התגובה של האלוף גרשון הכהן מעידה על רמת הדאגה והשאיפה למצוא פתרונות במצב הנוכחי. כשאומרים שהמאבק עדיין פתוח ויש לקחת בחשבון מי ינהל אותו, זה מעיד על הרמה הגבוהה של האי-וודאות והצורך לגייס את המשא ומתן המתמיד בין הצדדים.
התגובה של האלוף גרשון הכהן מדגישה את האתגרים הקשים שבמלחמה כגון תמרון ברפיח, ואת המודעות לקושי בהשגת ניצחון מוחלט בסוג זה של סכסוך. התייחסותו מעידה על נימוק ועל רמת הכנה גבוהה למאבקים כאלה.
האלוף גרשון הכהן מציין את הקושי בהגדרת "ניצחון מוחלט" במלחמה כמו במקרה של ברלין ב-1945, ומדגיש שהמציאות בסכסוך הנוכחי פחות פשוטה. הוא מתייחס גם לחמאס ולצורך בפתרונות מסוגים שונים מאשר פשוט "סיום יותר או פחות".
האלוף הכהן מציע לראש הממשלה ללמוד מהיסודות של המלחמה לקראת הקמת המדינה, בהשראה מדברי בן-גוריון בשנת 1948. הוא מדגיש את החובה להתמקד בעקרונות הבסיסיים של "להיות או לא להיות" ואת הצורך בהשקעה מלאה במאבק. הערה זו מדגישה את רצון האלוף לקרוא לעקרונות הבסיסיים כדי להכיר את האתגרים ולפתור את הבעיות הנוכחיות.
האלוף הכהן מעצים את המודעות לחשיבות העסקה עם חטופים ומעריך את הגמישות שמציעה מדינת ישראל בנושא. הוא מדגיש כי הצד השני צריך להגיב ולהתמקד בצעדים נוספים ברפיח ובג'בליה. האלוף מדגיש גם את חשיבות המאבק באזור פילדלפי כמפתח להגנה על הרצועה.
האלוף הכהן מעריך את ההישגים של צה"ל בניתוק בין האתגרים השונים באזור, ובמיוחד בניהול הציר הכבד של פילדלפי. הוא מדגיש את החשיבות של הגילויים והפעילות האזרחית של צה"ל באזור זה, שמזעיקה את הדאגות של מצרים וחמאס כאחד.