בית הדין הארצי לעבודה הרשיע את רשת ויקטורי ואת סמנכ"ל התפעול אברהם רביד בשורת הפרות של חוקי העבודה, בהן ניכויים אסורים משכר העובדים, אי-תשלום שכר מינימום ואי תשלום בגין שעות נוספות. בהסדר שהוגש לבית הדין לעבודה נקבע כי החברה והסמנכ"ל ישלמו קנסות של 129 אלף שקלים, והם התחייבו להימנע מביצוע עבירות דומות בעתיד.
השופט אלעד שביון הרשיע את החברה ואת הסמנכ"ל על יסוד הודאתם. החברה הורשעה בביצוע העבירות, ואילו סמנכ"ל החברה הורשע על פי הודאתו ב"אחריות נושא משרה בתאגיד והפרת חובת פיקוח בניגוד להוראות חוק הגנת השכר, חוק שכר מינימום, חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק איסור קבלת בטוחות לעובד". על החברה הוטל קנס של 89 אלף שקלים, ועל רביד הוטל קנס של 40 אלף שקלים.
הלשכה המשפטית במשרד העבודה הגישה את כתב האישום בעקבות תחקיר Ynet שחשף כי רשתות השיווק הגדולות קונסות את עובדותיהן בניגוד לחוק, ומחייבות אותן לשלם מכיסיהן חוסרים בקופות. בכתב האישום צוין כי העבירות בוצעו לאורך תקופה ממושכת כחלק מפרקטיקה שיטתית. במקביל להליך המשפטי מתנהלים נגד ויקטורי גם הליכים מנהליים בגין הפרות נוספות של חוקי העבודה, בהם הושתו על החברה עיצומים כספיים של כ-340 אלף שקלים. בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה מתנהלת תביעה ייצוגית בנושא.
שר העבודה יואב בן צור: "בעקבות העוול שנעשה לקופאיות, בין היתר ניכוי משכרן שלא כחוק, הנחיתי את מנהל הסדרה ואכיפה במשרד העבודה לצאת למבצע ארצי כדי לאכוף את זכויות העובדים ולנקוט יד קשה נגד מפרי החוק. לצערי נתקלנו בחשדות המעלים פגיעה בזכויות הקופאיות. כשר העבודה המדיניות שלי ברורה – אפס סובלנות בנושא 'עושק הקופאיות'. לא אתן שיפגעו באוכלוסיות שמרוויחות שכר מינימום למחייתן, בעובדים שעמלים שעות על גבי שעות בשכר דחוק, ובסוף המשמרת נאלצים להוציא כסף מכיסם שלא כחוק."
מאיר דוד, ראש מינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה במשרד העבודה: "מדובר בעבירות חמורות שהביאו לפגיעה בביטחון הכלכלי של העובדים ומטרתן להשיא למעסיקים רווח כלכלי על חשבונם של העובדים. זאת, תוך פגיעה שיטתית וממשית בזכויות עובדים, בשכרם ובתנאי עבודתם. הפגיעה חמורה אף יותר כאשר המדובר בעובדים כאמור, בעלי כוח מיקוח נמוך. מינהל הסדרה ואכיפה ימשיך לפעול נגד מעסיקים השולחים יד לכיסי עובדיהם בניגוד לחוק, ולהגן על זכויותיהם הסוציאליות של העובדים".
רשת ויקטורי: "במסגרת הסדר שהוגש לבית הדין לעבודה הגיעו הצדדים להסכמות. בית הדין לעבודה כלל לא ניהל הליך של בירור טענות, לא קבע ראיות כלשהן לחובת החברה ואף מחק לחלוטין את כתב האישום נגד מנכ"ל החברה".