הטייס הצליח לנטוש את המטוס רגע לפני שהתרסק סמוך לשדה התעופה הבינלאומי בניו-מקסיקו, במהלך טיסת ניסוי לקראת מסירת המטוס החדש. ברשתות תועדו מאמצי הכיבוי הממושכים של המטוס, שנהרס לחלוטין. לא מדובר בדגם שעליו מתבסס גם זה שמפעיל חיל האוויר הישראלי
מטוס קרב מסוג 35-F התרסק אתמול (שלישי) בארה"ב, שם אישרו ביממה האחרונה את דבר התאונה. הטייס הצליח לנטוש את מטוס הקרב והוא פונה לבית החולים בהכרה. תמונות שהופצו ברשתות החברתיות מציגות את מאמצי צוותי הכיבוי לכבות את האש שפרצה בזירת ההתרסקות, ובהן ניתן גם לראות את המטוס שנהרס לחלוטין. חקירה נפתחה לבחינת הנסיבות.
מחברת לוקהיד מרטין נמסר שמטוס ה-F-35B היה בדרך מפורט וורת' טקסס, שם נמצאים מפעלי החברה, לבסיס חיל האוויר אדוארדס שבקליפורניה. את המטוס הטיס אחד מהטייסים של לוקהיד, והוא התרסק אחרי עצירת תדלוק בבסיס חיל האוויר קירטלנד שבניו מקסיקו.
"הטייס נפלט בשלום", נמסר בהצהרה לתקשורת של לוקהיד מרטין. "הבטיחות נמצאת בראש סדר העדיפויות שלנו, ואנו נפעל לפי פרוטוקול החקירה המתאים", הוסיפו. טייסי הניסוי של החברה נחשבים לבעלי רמה מקצועית גבוהה עם ניסיון של אלפי שעות טיסה, כולם אחרי שירות ארוך ומשמעותי בזרועות האוויר, הים והמארינס האמריקאי.
בשלב זה מוקדם לקבוע מה סיבת ההתרסקות של מטוס החמקן החדש, שהיה אמור להימסר ללקוח שזהותו לא נמסרה בשלב זה. המטוס התרסק מעט לפני השעה 14:00, שעון ארה"ב. כוחות כיבוי אש נאבקו בשריפה שפרצה, אך הם נזקקו לעזרה מבסיס חיל האוויר קירטלנד.
כעבור כמה שעות הצליחו צוותי הכיבוי להשתלט על השריפה. מדובר במטוס קרב המשרת במספר רב של חילות אוויר, כך שתוצאות החקירה יעניינו מספר לא קטן של מדינות בעולם. במקרה של ישראל יש לציין שחיל האוויר מפעיל את דגם ה-A של מטוס הקרב הזה, והדגם שהתרסק לא משרת בחיל האוויר הישראלי.
נכון לתחילת מאי, 990 מטוסי ה-F-35 ברחבי העולם צברו 842 אלף שעות טיסה מצטברות. הם מופעלים מ-44 בסיסים ונושאות מטוסים בעשר מדינות ברחבי העולם. כך על פי העדכון האחרון של לוקהיד מרטין. עד היום הוכשרו למעלה מ-2,430 טייסים ו-16,065 אנשי תחזוקה. 12 מפעילים הכריזו על מבצעיותם הראשונית (IOC) של המטוסים ושמונה מהם הכריזו על הפעלה בפעילות מבצעית-קרבית, בהן גם ישראל שלמעשה הייתה הראשונה להכריז זאת.