יוטיוב השיקה בכמה מדינות את פלטפורמת המשחקים שלה, בה תמצאו 75 משחקים, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות. המשמעות היא שבקרוב כולנו, בדגש על ילדים, נבזבז עוד זמן מול האתר שהוא מזמן לא רק לסרטוני חתולים. בנוסף, גולשים מדווחים על תקלות חדשות בזמן השימוש בחוסם פרסומות
כולם מנסים לעשות משחקים בימינו. לא רק חברות גיימינג רציניות ומשחקי הימורים בפייסבוק – נטפליקס ממשיכה לייצר כאלה בקצב מסחרר, וכעת גם יוטיוב טומנת את ידה בצלחת. אתר סרטוני הווידאו הפך למפלצת תוכן ששולטת בשוק כבר שנים רבות, אבל נראה שזה לא מספיק לגוגל, חברת האם של יוטיוב, שהיא החליטה להכניס מימד של תוכן ממכר נוסף – והוא גיימינג.
נכון לעכשיו הפלטפורמה לא זמינה בישראל, וכדי לשחק ב-Playables של יוטיוב תצטרכו לטוס לארה"ב, קנדה, בריטניה או אוסטרליה (בינתיים) ופשוט לבקר באתר או באפליקציה. יוטיוב תאפשר לשחקנים לשמור את ההתקדמות שלהם ולעקוב אחר ציונים גבוהים. ישנם יותר מ-75 משחקים לבחירה, כולל משחקי שחמט ותשבצים ועד כותרים פופולריים יותר לנייד כמו Angry Birds Showdown!, Trivia Crack ו-Cut the Rope.
יוטיוב החלה את ניסוי פיצ'ר המשחקים בשנה שעברה והציעה אותו למנויי הפרימיום בלבד, אך בשלב הראשוני היו הרבה פחות משחקים ולפרק זמן מוגבל יחסית. שלב הניסוי הסתיים במרץ השנה.
משחקים הפכו לאחת הדרכים הפופולריות ביותר שבהן חברות טכנולוגיה משתמשות כדי למשוך או לשמר מנויים. לינקדאין פרסמה לאחרונה את היצע המשחקים שלה, שמקבלים ביקורות די טובות. הניו יורק טיימס, הרסט ואפילו נטפליקס הוסיפו כולם משחקים כחלק מהשירותים הרגילים שלהם, ואפילו גוגל ניסתה את כוחה במשחקים ב-2019 עם שירות המנויים לגיימינג בענן של Google Stadia. אחרי קצת יותר משלוש שנים, גוגל סגרה את Stadia ב-2023.
כאמור, אם אתם עדיין לא רואים את אופציית המשחקים ביוטיוב שלכם, אל תדאגו. החברה הודיעה שהפיצ'ר יגיע בהדרגה למשתמשים בחודשים הקרובים ולא רק בארה"ב, קנדה, אוסטרליה ובריטניה. גם אנחנו טרם הצלחנו לשחק בהם, ואנחנו מניחים שהמשתמשים בישראל יצטרכו להתאזר קצת יותר בסבלנות.
אבל אם כבר אנחנו מתעסקים ביוטיוב – אולי שמתם לב לגליץ' מאוד מעצבן שקורה כשאתם מנסים לצפות בסרטון. גולשים מתלוננים על כך שהם מנסים להתחיל סרטון והוא קופץ להם ישר לסיום, או שהם מופיעים ללא סאונד. אז לא, זה לא באג – זה פיצ'ר, והוא נועד למנוע מאיתנו להשתמש בחוסם פרסומות, שמונע הכנסות מגוגל.
לפי דיון שעלה בנושא ברדיט, משתמשים שמנסים להפעיל מחדש את הסרטון פשוט נתקלים באותה בעיה שוב ושוב. כמה אחרים הצביעו על בעיות נוספות בסאונד: "אין קול בכל פעם שאני משתמש בחוסם פרסומות ביוטיוב", כתב אחד, "אפשר לכוון את עוצמת הקול לשנייה, ואז הוא משתתק שוב".
אלה שהשביתו את חוסמי הפרסומות שלהם יכלו לצפות ביוטיוב בלי בעיות כאלה,ועם חזרת הפרסומות כמובן. אחרים אמרו שהם היו צריכים להסיר את חוסם הפרסומות שהם משתמשים בו ולבחור באחד אחר. בקיצור, יוטיוב נמצאת במלחמה עם חוסמי הפרסומות שלנו ולא בטוח שיש לנו איך לנצח אותה, כך נצטרך להחליט האם לראות פרסומות או לעשות מנוי בתשלום ליוטיוב פרימיום.