בעוד הפעימה החמישית של עסקת החטופים שהחזירה את אוהד בן עמי, אור לוי ואלי שרעבי, כבר מאחורינו, הערב (ראשון) מתקיימת ישיבת ממשלה בנוגע להקמת וועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר. מספר ציטוטים מתוך אותה ישיבת הממשלה, הצביעו על חוסר התיאום והידיעה באשר למתרחש בתוכה.
היועמ״שית, גלי בהרב מיארה, אמרה בפתח הדיון: "ועדת חקירה ממשלתית, בשונה מועדה ממלכתית, מקבלת את התקציב מהממשלה, וזה עלול להשפיע השפעה פסולה, בשונה מתקציב של ועדה ממלכתית שמגיע מהרשות השופטת. ראש השב״כ ביקש לצרף את עמדתו הכתובה, שלא הופצה לשרים".
מזכיר הממשלה, יוסי פוקס הגיב לה: "איך הוא רלוונטי? יש עוד גורמים שביקשו לצרף עמדה".
רה״מ נתניהו: "מדובר בפקיד, מה הוא רלוונטי לסוגיה?"
היועמ״שית: "החצנו לבית הדין בהאג עמדה שאנחנו מתכוונים להקים ועדה ממלכתית, אנחנו לא יכולים לחזור בנו".
רה"מ: "מי אישר את זה?"
היועמ"שית: "אתה, אדוני".
מיקי זוהר התערב בשלב זה ואמר: "תני עמדה משפטית אובייקטיבית, לא עמדה פוליטית".
אורית סטרוק חתמה את הסאגה בהתייחסותה לנשיא בית המשפט העליון שנבחר לאחרונה, יצחק עמית, אשר ישב בדין בניגוד עניינים – מבחינה אובייקטיבית – בשל ההליכים שהתנהלו בעניין נכס שבבעלותו, והגיבה: "איך השופט עמית יכול להיות זה שימנה כשהוא בעצמו צריך להיחקר?". לאחר מכן, נתניהו הדגיש כי המלחמה לא נגמרה וכי "אנחנו בהפסקת אש".
אישיות נוספת שבלטה בדיון היה גדעון סער, שר החוץ, שהביע תמיכה בוועדת חקירה ממלכתית, והצהיר עליה כדרך הטובה ביותר לקיים חקירה בנושא מחדל רב-מימדי: מדיניותי, מבצעי ומודיעיני.
השר סער הציע לבחון תיקון חקיקה שלפיו תוכל הממשלה להסמיך כל אחד מהנשיאים והמשנים לנשיא של בית המשפט העליון בעבר לקבוע את הרכב הוועדה.
שר החוץ המליץ עוד שהממשלה תקים צוות שרים שישקול וימליץ לגבי מנדט החקירה וטווח הזמנים והאירועים שייחקרו – טווח הזמן לפני 7.10.2023 וכן בסוגיה עד מתי משתרעת התקופה שתיחקר.
ככל שמלחמת חרבות ברזל תיכלל במנדט החקירה, ההיגיון מחייב כי ועדת החקירה תוקם עם תום המלחמה. ואולם, אם החקירה תכלול רק את ארועי ה-7 באוקטובר ומה שהוביל אליהם – ניתן להקימה כבר עתה.
על עניינו של השופט עמית, השיב בנפרד כי "אי אפשר להתעלם מהסיפור של השופט עמית. כדי לזכות באמון הציבור אפשר לבחור שופט אחר".