חני ושמעון שושן עלו מפריז לישראל אתמול (שני) והתאחדו עם בתם לאה שעלתה לפני שמונה שנים לבד. "אני מתרגשת המון", מספרת חני בדמעות כשהיא מחבקת את בתה בנתב"ג. "עכשיו ברוך השם הכול הסתדר, המלחמה לא עצרה אותנו, אנחנו בבית שלנו". כ-80 עולות ועולים מצרפת נחתו אמש בישראל, בכוונה לבנות כאן את בתיהם, והצטרפו לכ-2,000 עולים שהגיעו השנה. עם העולים נמנים פעוט ופעוטה שנולדו השנה, משפחות צעירות עם ילדים, עשרות צעירות וצעירים וזוגות פנסיונרים.
על פי נתוני משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית, מאז 7 באוקטובר עלו ארצה כ-33 אלף עולות ועולים מעשרות מדינות. כשליש מהעולים הם צעירים עד גיל 35 שנקלטים בתוכניות מיוחדות ומסייעים לחיזוק החברה והמשק. מפרוץ המלחמה נרשמה עלייה של כ-300% במספר האנשים שפתחו תיקי עלייה מצרפת, ומאז 7 באוקטובר נפתחו תיקי עלייה לכ-6,400 אנשים מצרפת. בשנתיים האחרונות עצרה הממשלה הנוכחית את המשך העלייה מאתיופיה, ונראה שגם ב-2025 דבר לא ישתנה.
שר העלייה והקליטה אופיר סופר (הציונות הדתית), מנכ״ל משרד העלייה והקליטה עו״ד אביחי כהנא וראש המשלחת של הסוכנות היהודית בצרפת עמנואל ציון ליוו את העולים במטוס. לצד יו״ר הסוכנות היהודית, אלוף במיל' דורון אלמוג, נציגי הסוכנות היהודית ונציגי קרן היסוד, בירכה את העולים הנרגשים ג׳ולי סירוני, נציגת כנסיית מינסטריון קנת קופלנד בארה״ב, שתרמה כסף למימון טיסת העולים.
"מדינת ישראל חווה מלחמה אבל כשאתם בוחרים להגיע דווקא עכשיו, זה מדהים ומרגש", אמר השר סופר לעולים. "יש כאן עולים צעירים שהגיעו בגפם, יש משפחות וזוגות, ויש חיילים ששירתו בגולני לפני 15 שנה", אמר סופר בגאווה, לקול צעקות שמחה. "יידעו כל יהודי התפוצות שישראל חפצה לראותם פה בארץ, וזהו ביתם. אנחנו נמשיך ללוותם בתהליכי הקליטה בכל המישורים – שפה, דיור, תעסוקה, חינוך, תרבות ועוד״.
לאה, שעלתה לישראל כשהייתה בת 18, השתתפה בתוכנית 'מסע' באוניברסיטת בר-אילן, שם השלימה פסיכומטרי ולמדה עברית. היא נזכרת בקשיים שהיו לה כשהוריה היו רחוקים. "החברים שהיו איתי בבר-אילן הם החברים הכי טובים שלי, ממש חלופה למשפחה, אבל להיות לבד בארץ זה עצמאות, אין למי להתקשר שיעזור בקניות, באוכל, בשבתות". עכשיו היא בעצמה אימא, ומקווה שהעלייה של הוריה לישראל תאפשר להם חיים טובים כמשפחה. "אני גאה בהם, מעכשיו לא נהיה בנפרד, הם יהיו פה לתמיד".