השרה מירי רגב נפגשה עם ראשי רשויות באזור סובב ירושלים לגבי הקמת תחנת רכבת חדשה, לפי דיווח במקומון 'בקיצור' של מועצה אזורית מטה יהודה. על פי הדיווח, בפגישה שלשום (שני) נכחו ראשי המועצות אבו גוש, קריית יערים, מטה יהודה ובית שמש.
לפי מטה השרה, "בפגישה בין השרה רגב וראשי המועצות של אזור ירושלים עלה נושא הקמת תחנת רכבת בשער הגיא. השרה הנחתה את רכבת ישראל לבחון את בקשתם של ראשי המועצות והתושבים באזור".
רכבת ישראל הודיעה כי החברה אינה עוסקת בתכנון כזה, היות שאינם קשורים לתחום התכנון האסטרטגי, שמשרד התחבורה מופקד עליו.
רכבת בשער הגיא לא הופיעה עד כה בתוכניות השונות של משרד התחבורה עבור הרכבת, כולל בתוכניות לפיתוח אזור ירושלים 'מסילות דוד', שנכללות בהן ההכנות להקמתה של תחנה חדשה שהחלו מוקדם יותר השנה, 'ירושלים מרכז'. התחנה, שפתיחתה צפויה רק ב-2030, מתוכננת להיות הראשונה בפרויקט, שצפוי להסתיים ב-2040. על פי משרד התחבורה, הפרויקט מתוכנן לכלול שלוש או ארבע תחנות נוספות, ומטרת הקצה השאפתנית היא לחבר את ירושלים גם למסילה המזרחית, שאמורה לעבור במקביל למישור החוף, במסלול לחיפה שייתר את הצורך לעבור בגוש דן.
"הנושא מעולם לא נבחן קודם לכן", מסביר יוסי סעידוב, מייסד '15 דקות' ומומחה לתחבורה ציבורית, "אז אין תוכניות קונקרטיות או מיקום ונתיב שאליהם ניתן להתייחס. זו לא תהיה הפעם הראשונה שהשרה רגב מתכננת תחנות רכבת באזור כפרי. תחנות נוספות הן תמיד דבר מבורך, אולם המסה המרכזית של האוכלוסייה חיה בערים הגדולות. מי שגר במרחב הכפרי על פי רוב בכל מקרה מחזיק מכונית פרטית, ולכן תחנות כאלו משרתות פחות בני אדם. מצד שני, הן יכולות לחסוך לאנשים במרחב בין תל אביב לירושלים נסיעה ברכב פרטי לערים הגדולות, ובכך להוריד העומס התחבורתי".
באזור סובב ירושלים חיים עשרות אלפי אנשים, חלקם אכן במרחב הכפרי, אחרים בערים בינוניות כמו בית שמש ואבו גוש. אם אכן תיסלל מסילה בשער הגיא בלי מסילה עוקפת, ייתכן שתגרום האטה וסרבול לקו המהיר בין תל אביב לירושלים, המשמש מאות אלפי נוסעים. מדובר גם בהשקעה רבה של כסף וזמן, שיכלו היו להיות מושקעים בהקמת המסילה הצפונית לקריית שמונה, בקידום המסילה המזרחית, בהוספת תחנות לרשת המטרו במקומות שמיקום התחנה בהם אינו מספק את כל הצרכים או בתיקון נתיב המסילה לשדרות, שעקב קטע קצר שחשוף לעזה, מושבתת זה יותר מ-400 יום.
עם זאת, לא ידוע על צעדים ממשיים, כמו הקמת ועדה, שבוחנים את ההצעה. גם אם יוקם צוות כזה, לא בטוח שימליץ להתקדם עם תכנון התחנה, ולא בטוח שהתוכנית תיכנס לתוכנית החומש הקרובה של רכבת ישראל. מיזמי תשתית ברכבת ישראל, גם אחרי שכבר תוכננו ואושרו, אורכים על פי רוב שנים רבות.