הכתבה נכתבה בשיתוף אריאנה סגל
מבדיקה שערכה אריאנה סגל עולה כי התאחדות המלונות הצליחה להביא בשורה אמתית למלונותיה הבאה לידי ביטוי בחסכון של מיליוני שקלים.
התאחדות המלונות בישראל הינה ארגון על המייצג אלפי מלונות בארץ ובחו"ל החל מרשתות מלונות בפריסה ארצית ועולמית ועד מלונות בוטיק.
המשותף לכולם, הוא שהם נתקלים בבעיות משפטיות, הכוללות תביעות רבות שהוגשו בשנים החולפות, בהליכים המסתכמים ל 986,457,682 מיליוני שקלים וכן סכסוכים נדל"נים, חלקם סבוכים.
לאור אלו ודאגת ההתאחדות למלונות, גייסה ההתאחדות את משרד עורכי הדין יגאל אורנשטיין ושות' ועו"ד יגאל אורנשטיין העומד בראשו – המוכר בשל כך שמייצג רשתות מלונאות רבות וחברות נדל"ן רבות – רובן הגדול חברות ציבוריות.
כבר עתה, שיפר משרד עורכי דין אורנשטיין את אחוזי הגבייה בעשרות אחוזים מחד והפחית את הפיצויים שנדרשו לשלם המלונות וחברות הנדל"ן בסכום של מאות מיליוני שקלים לשנה, זאת בנוסף למספר תקדימים ושיטות פעולה ייחודיות שננקטו.
נראה כי שיטות הפעולה המתוחכמות נובעות בין היתר מכך, שעו"ד אורנשטיין היה בעברו "בצידו השני של הפודיום" בצמוד לכבוד שופטת בית המשפט העליון ענת ברון וכבוד סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב השופט ישעיהו שנלר, בדימוס.
כך מדווחת אריאנה סגל כי תחום המלונאות הוא תחום סבוך משפטית, שכן אינו כולל מערכת חוקים אחת, אלא חולש על סוגים שונים של דינים רלוונטיים ובתוך כך סוגים שונים של תביעות/הליכים מקדמיים המתקבלים במלונות.
הליכי ליטיגציה מלונאית, נוגעים לסוגיות כגון: תביעות ייצוגיות או רגילות המוגשות בנושאי ספאם/גבייה ביתר/שוויון עפ"י חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו- 2006; טענות כספיות של דיירים ואורחי המלונות בין היתר על פי חוק החוזים חלק כללי, תשל"ג 1973; תביעות עובדים על פי חוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969;
גם בהקשר הנדל"ני תחום המלונאות כורך בחובו רבדים שונים של ענף הנדל"ן החל ממיזוגים ורכישות נכסי נדל"ן המשמשים את המלונות; התמודדות עם דיירים ואורחים; וסוגיות שונות הקשורות לנכסי הנדל"ן המלונאיים כולל הליכי התדיינות בבית המשפט בנוגעים לנכסים אלו בהתאם לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969.
כלל ידוע הוא, כי תחומי המשפט השונים נועדו להוות איזון בין שני צדדים, כאשר לעיתים ישנו צד "חזק יותר" כדוגמת רשתות המלונאות או חברות הנדל"ן אל מול צד חלש יותר "צרכני השירות".
אלא, שהפרקטיקה מלמדת שדווקא מתוך פערי הכוחות צמח נוהג פסול שבמסגרתו הצד החזק יותר נתון ל"סחטנות משפטית" מצד צרכני השירות או עקב חובות שאינם משולמים לו.
בדיקה כלכלית העלתה שבניגוד לדעה הרווחות שלפיה מדובר בתופעה זניחה יחסית – עולה כי בשנים עברו סכומים אלו הסתכמו לסכומי עתק הנגזרים מגודל החברה או המלון.
תופעה פסולה זו, צומצמה כבר עתה, בתחום הנדל"ן והמלונאות, ב-42% וצפויה להצטמצם עוד יותר בשנה הקרבה.
בהתאם, נראה כי העובדה שהייצוג המשפטי המלונאי חוסה תחת קורת גג אחת מסייעת לענף המלונאות במלחמה בתביעות ודרישות הסרק מחד ומגדילה את הגבייה והתועלות מאידך. בנוסף, נראה כי עקרונות נדלנ"ים רבים תרמו למלונות, בכך שהגדילו את אחוזי הרווחיות המשפטית בדומה לחברות הנדל"ן.
הכתבה נכתבה בשיתוף אריאנה סגל