יובל גארב תמיד היה הילד פעיל וההיפראקטיבי שזז וקופץ. בגיל חמש התאמן בג'ודו ואז עבר לג'יאוג'יטצו ברזילאי ויפאני, כדורגל, כדורסל, קיקבוקסינג, איגרוף תאילנדי, קרב מגע, משחקי כדור כדורגל, כדורסל כדוריד. מכיתה ז' עד יב' היה בכיתת ספורט ולמד על גוף האדם אנטומיה, כושר גופני, אתלטיקה עם התמקדות בכדור ברזל והטלת כידון.
"תמיד עניינה אותי תנועה", הוא מספר. "עשיתי פרקור, קרוספיט, שיטת אימון שעובדת על הרמות אולימפיות ותרגילי משקל גוף, קליסטניקס שזה משקל גוף, עמידות ידיים, מתח ומקבילים".
גם בצבא התגייס גארב למגלן ושירת כלוחם וחובש בצוות מיוחד של צניחות חופשיות. במהלך שירות הקבע שלו החל להתעניין בתחום התנועה החופשית ולתחום התנועה באופן כללי ולעסוק בתנועה כתנועה והבין שזה מה שעשה כל חייו.
זו מחשבה פילוסופית.
"לחלוטין. הבנתי שמעניינת אותי התנועה עצמה והיישום שלה בכל מקום. שיניתי את הדרך בה אני מסתכל ומתרגל תנועה".
הוא התחיל לעשות קפוארה ותרגל טאי צ'י, צ'יקונג וקונג פו. "חיפשתי את העקרונות, מה אני יכול לקחת מכל אומנות וליישם במקומות אחרים וביומיום. יצא לי להסתובב בעולם לחקור וללמד תנועה. עשיתי סדנאות וקורסים רבים בארץ ובחול של אבי גרינברג מפתח שיטת הטיפול גרינברג וירון בנימיני מאסטר לאמנויות לחימה, עידו פורטל, אוהד נהרין, למדתי בלונדון ספורט מסאז' תרפי ונכנסתי לעולם הטיפול, למדתי מאוסטאופתים בלונדון, ממטפלים בבאלי, ובמשך מספר שנים עבדתי ולמדתי עם מאטיו סמיט ממובילי תחום הגמישות בעולם.
"תוך כדי הלמידה גם לימדתי, במקסיקו, ארגנטינה וברחבי אירופה. עם הזמן שמתי לב שהאנשים שהיו ברמות הכי גבוהות בתחומם, לא משנה אם אלה תחומי תנועה שונים במדינות שונות ודיספלינות שונות, חזרו על אותם הדברים, שכוח ועוצמה אמיתיים מגיעים כשלומדים לשחרר – ולא רק פיזית."
אתה יכול לתת דוגמה?
“החשיבות במודעות והשימוש בכוח שחוזר מהריצפה (שבביומכניקה נקרא גראונד ריאקשן פורס). אנחנו הרי כל הזמן נמשכים אל הריצפה על ידי כוח הכבידה. מדוע אנחנו לא שוקעים למטה? כי הריצפה דוחפת אותנו חזרה, היא מחזירה לנו את הכוח, זה החוק השלישי של ניוטון. ההבנה הזאת אומרת לנו שאנחנו לא צריך להחזיק את עצמנו אלא לתת לכוחות להשתחלף דרכנו, שזה אחד הדברים הבסיסיים שאני מלמד- איך להשתמש בכוחות שסביבי ולנצל אותם כדי להקליל את התנועה".
זה עוזר לעמוד בתור ארוך.
"חד משמעית. זה עוזר לכל סוג של תנועה – בין אם לרקוד, לגלוש או לסחוב קניות, וללכת ברחוב. אחד העקרונות ששינו לי את התנועה ואת החיים זו הכוונה בתנועה. כוונה היא הרצון שלי לבצע פעולה מסויימת. אני רוצה להרים את היד, אז לפני שאני באמת מרים את היד, יש את הרצון להרים את היד, וכבר אז השינוי בגוף מתחיל לקרות – עוד לפני שהרמתי אותה, כוונה יכולה להיות נראית לעין או בלתי נראית לעין והיא עוזרת לי לכוון את הכוחות שאני מפיק ואת האנרגיה שנמצאת. אחד הדברים המשמעותיים שאני מלמד זה לעשות את המעבר בין לחשוב תנועה ללכוון תנועה. אני עוזר להם לשחרר את המיינד ואת הגוף ולכוון למה שאני רוצה ולתת לתנועה לקרות. אני יותר מאפשר לתנועה לקרות מאשר עושה אותה".
כשנכנס גארב לעולם התנועה החופשית למד רצפי תנועה ודפוסי תנועה. הוא הרגיש מקובע. "שמתי לב שבכל פעם שאני זז אני חושב מה התנועה הבאה ומזיז את החלק החיצוני של הגוף שלי. עם הזמן הבנתי גם בעזרת טאיצ'י זה איך להזיז את הבפנים. משפט שמלווה אותי הוא ״מתחילים מזיזים את הבחוץ בשביל להזיז את הבפנים. ומאסטרים מזיזים את הבפנים כדי להזיז את הבחוץ. וזה מה שאני מלמד – איך לזוז מהבפנים. כשאנני משוחרר, קליל ואני מכוון למה שאני רוצה לעשות. התנועה יוצאת יותר מדוייקת, יותר עוצמתית ויותר שלי עצמי".
ומה עם שיפוט עצמי?
“כשהתנועה הופכת למשחק עם מומנטום, עם כוח הכבידה, עם הכוח שחוזר מהריצפה, אפשרויות נפתחות ויש זרימה. התנועה נהית יותר ספונטנית ואינטואיטיבית. אין נכון לא נכון, יפה לא יפה, פשוט משחק.״
זה משפיע גם על האופי?
"חד משמעית. בסוף, כל עניין השחרור בגוף חייב להגיע משחרור בראש. זה בא ביחד כך שלא סתם את רואה את המאסטרים של הטאיצ'י חייכנים ורגועים. כשזזים מהבפנים ומתחברים לגוף את מכירה את עצמך יותר טוב, הופכת להיות יותר שלווה ויותר מודעת לכיווצים ולטונוס ולומדת לשחרר אותם.
"אחרי שבעה באוקטובר שמתי לב שאני מסתובב כמה ימים עם גוף תפוס ומתוח. הסטרס הפיזי והנפשי עובדים יחד, אחד מעלה את השני ויכול גם להוריד את השני. אני נותן לאנשים כלים להקליל ולשחרר בין אם זה בצד העקרונות, דרך התנועה וגם אם זה בצורה המכאנית מעולם הטיפול. אני מלמד טיפול עצמי ומאפשר לאנשים לתחזק את הגוף שלהם".
בחודשים האחרונים גארב מקיים קורסים שמסייעים לאנשים להתחבר לגוף ולזוז בצורה הרבה יותר קלילה, זורמת ומשוחררת תוך שחרור מדפוסים במטרה להשיג עוד חופש תנועתי. הקורס מחולק למספר עמודי תווך עיקריים, עקרונות היציבה והתנועה, תנועה חופשית, ותחזוק עצמי.
"עקרונות היציבה והתנועה הם העקרונות העיקריים שרלוונטים לכל סוג של תנועה לא משנה אם זה ביומיום, בסוגי ספורט, דברים שאפשר ליישם בכל מקום, משמעות הכיווץ והרפייה, שימוש בכוח שחוזר מהרצפה, מה זה אומר לכוון תנועה ואיך אני מכוון תנועה? איך אני ממחזר אנרגיה? תמיד יש תנועה שקורית, איך אני מעלה את המודעות ולומד להשתמש בה כל הזמן?
"הרבה פעמים אני עוזר לאנשים לשכוח את מה שהם יודעים או חושבים על תנועה שנטמע בהם בתרבות המערבית. למשל שהשידרה היא המקור של התנועה אבל אנשים מתביישים לזוז מהשידרה. הם מזיזין בעיקר את הידיים והרגליים. הרעיון הוא לשחרר אנשים מדפוסים ומאמונות מגבילות, לשחרר ולתת לדברים לקרות".