חברת החשמל הגישה תכנית לשיפור רשת החשמל, אשר אם החברה תצליח להיצמד אליה, התכנית תפחית את מספר הניתוקים ולתעדף פרויקטים לפי קריטריונים מקצועיים ולא לפי לחצים פוליטיים.
לפי תכנית הפיתוח של חברת החשמל, לרשת החלוקה, שהוצגה כבר בשבוע שעבר, מקטע החלוקה הוא בין השנאים בכניסה לערים לבין מונה החשמל של הלקוח. כחלק מהתכנית שחברת החשמל הציעה, בראשותו של המנכ"ל מאיר שפיגל, גם פרויקט החשמל הכשר בבני ברק, יהיה חלק מהפרויקט הגדול.
פרויקט החשמל הכשר בבני ברק, נועד להקמת מתקן אגירה, שיספק חשמל לאוכלוסיות הדתיות והחרדיות באזור, שאינו מיוצר על ידי יהודים בשבת. התכנית מוערכת בעלות של מעל 100 מיליון שקל ויעודה הראשוני היה השכונה החדשה בבני ברק. רק לאחר אישורה של תכנית החשמל הכשר, על ידי ממשלת ישראל, הבינו החברה והרשויות כי אין דרך כלכלית אמיתית לממן את הקמת מתקן האגירה, ללא תמיכה כספית כלשהי, אלא אם יסיתו את עלויות הקמתו על הציבור ולכן שפיגל, מנכ"ל החברה ניסה להסית את מימונה לציבור הרחב.
המתקן, כך על פי התכנית, מבוסס על מודל כלכלי רווחי, כך שיוכל לספק ולמכור חשמל לכל לקוח, בכל מקום, באופן וירטואלי. המתקן מציע דווח לחברת "נגה", שמנהלת את מערכת החשמל, מספק את החשמל לרשת וכל הלקוח מקבל את החשמל כאילו הגיע מאותו המתקן. בדרך זו, יכול המתקן לאגור חשמל בתקופות בהן הצריכה נמוכה והחשמל זול וכן בתקופות העמוסות של צריכת החשמל, כאשר השימוש בשיאו, לספק את החשמל שאגר וכך להרוויח כסף.
באותה הדרך, יפעל המתקן בשבתות וימשיך לספק את החשמל שנאגר לאזורים ורשויות בהם ישנה אוכלוסייה דתית.
המודל הכלכלי של תכנית החשמל הכשר אינו סיפק את התחזיות הצפויות וייצר לחברה הפרטית הפסדים וזאת עקב שימוש לא יעיל במתקני האגירה ומכאן, רשויות מקומיות נאלצות לפצות אותה עבור השימוש הלא יעיל.
מהות התכנית הייתה להפחית את מספר התקלות ברשת החשמל ולוודא שאזורים קריטיים כגון אזורי תחבורה ציבורית חשמלית, דוגמת הרכבת הקלה, יקבלו עדיפות להספק חשמל בזמנים קריטיים.
עם זאת, הרשויות וחברת החשמל אינן מפרטות לציבור אילו אזורים מיועדים להתקנת מתקן האגירה ואף לא מציינים באילו ישובים נמצאים הקווים הבעייתיים הנדרשים לשדרוג. לכן, קיים קושי להבין לאילו ישובים הובטחו הקווים המשודרגים על ידי הממשלה, והיכן תתחיל לפעול התכנית.
לסיכום, נראה כי ישנו רצון עז של גורמים בכירים, אשר מבינים את הצורך בשינוי והקלה בעומסי החשמל, הן לאור ההתחממות הגלובלית והן לאור המצב הביטחוני. עם זאת, גם כאן, ישנם גורמים שמפזרים מקלות בגלגלים לתכניות עתידיות שמנסות להקל על הציבור הרחב, וזאת על מנת לדאוג לאוכלוסיות ספציפיות מתוך האוכלוסייה הכללית.