דמיינו לעצמכם – גלים טורקיזיים מושלמים, אוויר טרופי נעים, מדריכי גלישה מקצועיים ואווירת חופש מוחלטת – הכל בלב תל אביב. לא, זו לא פנטזיה: זהו SRF Park TLV, פארק הגלישה הראשון מסוגו בישראל, שעומד לשנות את עולם הגלישה והפנאי המקומי. אחרי 14 שנים של תכנון, מכשולים ואתגרים, החזון השאפתני של היזם אלעד אלוני ושותפיו עומד להפוך למציאות ביום שני הקרוב בפארק דרום בתל אביב.
מאחורי המיזם השאפתני עומד היזם אלעד אלוני, שנושא את החזון הזה כבר למעלה מעשור. "החזון המקורי היה לפתור את הבעיות של עולם הגלישה בישראל," מסביר אלוני בראיון. "בעיקר המחסור בגלים – יש רק כ-70 ימי גלישה בשנה בישראל, ואז יש את המדוזות, הסחף והרוח. אבל הבעיה הגדולה ביותר היא הצפיפות. בישראל יש את היחס הגבוה ביותר בעולם של גולשים למטר חוף".
הפארק, שעתיד להיפתח שקיבל השבוע את ה-"טופס 4", הוא תוצאה של מסע יזמי ארוך ומאתגר. "הם מסתובבים עם הרעיון הזה למעלה מעשור, 13-14 שנים משלב הרעיון ועד לקבלת טופס 4," מספר יואב לאור, מנכ"ל הפארק. "תחשבו כמה אורך רוח, כמה סבלנות וכמה קשיים היו בדרך".
SRF Park TLV מציג טכנולוגיה חדשנית של חברת Wave Garden הספרדית מחבל הבאסקים, המאפשרת ייצור של עד 700 גלים בשעה. "זו הטכנולוגיה הכי מתקדמת בעולם," מדגיש אלוני. "לאחר שקיבלנו את הזיכיון, חיפשנו מיקום מחדרה עד ראשון לציון. בחרנו בתל אביב בגלל היתרון המשמעותי של המיקום – אנחנו נמצאים ברדיוס של 30 ק"מ מ-80% מהגולשים בישראל".
המיקום בתל אביב מציע יתרון נוסף לפארק. "יש חיבור טבעי לתל אביב שהיא עיר ללא הפסקה, ואנחנו מאמינים שזה שידוך מנצח", ממשיך אלוני. "במיוחד עבור תיירים שיוכלו לשלב הנאה מהעיר עם הביקור בפארק".
אחד היעדים המרכזיים של הפארק הוא להנגיש את ספורט הגלישה לכלל האוכלוסייה. "אני מאמין ש-90% מהאנשים חולמים לגלוש, אבל נמנעים מזה בגלל פחד מהים, חוסר אהבה למלח, או כי לא מצאו את הפלטפורמה הנכונה," מסביר יואב לאור. "אנחנו מאפשרים למידה קלה באווירה בטוחה עם מיטב המדריכים. כל אחד מגיל 7 שיודע לשחות ועד גיל 70-80 יכול לבוא ולהצליח לגלוש אצלנו".
הפארק מתוכנן לתת מענה לכל רמות הגלישה, ממתחילים שמעולם לא עמדו על גלשן ועד לחברי נבחרת ישראל האולימפית שיוכלו להשתמש במתקן לאימונים ולשיפור יכולות הגלישה שלהם. "אנחנו לא רק ארגון גלישה", מדגיש לאור. "יש לנו מחלקות שמספקות שירותים בתחום הוולנס והתוכן, פילאטיס, אמבטיות קרח, ומגוון תכנים. בנוסף, יש לנו מחלקת אירועים ומערך מזון מאוד גדול".
הפארק יפעל שבעה ימים בשבוע, מהשעה 07:00 בבוקר ועד 23:00 בלילה, וישאף לספק חוויה כוללת למבקרים. "בסוף הרעיון הוא שאנשים ישאירו את כל המציאות הבלתי נסבלת של ישראל מחוץ לכותלי הפארק, ואצלנו יתקיים אי של שפיות, של אנשים טובים ודברים איכותיים", מתאר לאור את החזון.
היבט ייחודי ומשמעותי של פארק הגלישה הוא המחויבות העמוקה לשיקום פצועי נפש וגוף, במיוחד לאור המלחמה הנוכחית. "חרטנו על דגלנו את ההיבט של פגועי נפש ופגועים פיזיים, טרום המלחמה וכעת אחרי המלחמה," אומר לאור בנחישות. "יש לנו מישהי מטעמנו שמרכזת את הנושא. אנחנו לוקחים את זה כמשימה שלנו לנסות לשקם פצועי צה"ל". הפארק רואה בעצמו כלי משמעותי בתהליכי שיקום. "יש לנו את כל הפלטפורמה הנכונה, וזה ממש בקטע המדעי", מציין לאור.
"אנחנו רוצים להיות כלי עבור פגועי המלחמה. זו ממש אחת מהאג'נדות שלנו". הקמת הפארק לא הייתה משימה פשוטה. "היו המון אתגרים במהלך הדרך," משתף אלוני. "אם זה לקבל את ההיתרים והאישורים, לעבור את כל הוועדות השונות, וכמובן עניין המימון שהוא מאוד משמעותי בפרויקט כזה". למרות האתגרים, הצליחו היזמים לגייס קבוצת משקיעים איכותית שאפשרה להם להתקדם גם כשנתקלו במכשולים. "האתגר הגדול ביותר היה להתקין את מכונת הגלים – עם כל הבעיות והאתגרים ההנדסיים שהיו לנו, הן בבנייה והן בהתקנה", מספר אלוני.
למרות שהפארק טרם נפתח באופן רשמי, היזמים כבר מסתכלים קדימה. "אנחנו כבר היום בוחנים מיקומים נוספים, אבל זה לא יהיה באזור המרכז ולא בשנים הקרובות", חושף אלוני. "אנחנו בוחנים אפשרות למתקן נוסף בדרום במדבר, אולי בצפון – תלוי בביקושים ובאפשרויות".
עם זאת, אלוני מזכיר שפרויקט מסוג זה דורש משאבים רבים. "זה תהליך יקר מאוד. אנחנו מדברים על סדרי גודל של 100 מיליון שקל וצפונה.
זה אירוע שמצריך הרבה תעצומות נפש ובעיקר יכולות פיננסיות"
עם קבלת אישור האכלוס, נראה שהמתנה הארוכה של אוהבי הגלישה בישראל עומדת להסתיים בקרוב. SRF Park TLV צפוי להוות נקודת ציון משמעותית בתרבות הפנאי והספורט בישראל, כשהוא מביא "חוויה טרופית" לתוך העיר ומנגיש את עולם הגלישה לקהל רחב ומגוון. "באנו לעשות טוב", מסכם יואב לאור את החזון מאחורי הפארק, שצפוי לא רק לשנות את פני הגלישה בישראל אלא גם להוות מקום של הנאה, שלווה ושיקום.