"יש להם טילים, מטוסים ומפעלים לייצור כטב"מים – הכל בסיוע איראני", אומר בריאיון ל"טלגרף" הבריטי עבדול באסיט אל-באהר, דובר הצבא התימני במחוז תעז. "הברחות הנשק נמשכות, והמלאי יספיק לשנים".
החות'ים הוכיחו זאת ביום חמישי, כשביצעו את התקיפה השישית על ישראל מאז תחילת חנוכה. תדירות המתקפות עולה חרף תקיפות חיל האוויר הישראלי על תשתיות הארגון. גם מאמצי ארה"ב ובריטניה, שתוקפות מתקני נשק של החות'ים מאז שהחלו לשבש את הספנות הבינלאומית בנובמבר 2023, לא הצליחו לבלום את פעילותם.
"המלאי אינו אינסופי", מסייג עלי אלבוח'איתי, דובר החות'ים לשעבר שערק ב-2015. "יש להם די נשק להילחם שנים בזירה התימנית, אבל הנשק נגד ישראל מוגבל יותר ומגיע מאיראן". לדבריו, "טהרן מגבירה את התמיכה בחות'ים אחרי נפילת אסד והפסקת האש של חיזבאללה. הם הקלף האחרון שלה באזור, וכל עוד לא תשלם מחיר – תמשיך".
גורם ביטחוני ישראלי מעריך כי חיסול מנהיג החות'ים יביא לקריסתם. "זה שבט שיעי אחד שנשען על מנהיג מגלומן. חיסול עבד אל-מאלכ ואחיו יפיל את כל המשטר", אומר הגורם. לדבריו, ניסיון התנקשות צפוי אם ימשיכו לתקוף יעדים אזרחיים בישראל.
גורם מודיעיני נוסף מעריך כי למרות ההפתעה הראשונית, יכולות החות'ים מוגבלות: "אין להם את העוצמה של חיזבאללה. יש להם ייצור עצמי, אבל חלקו נפגע בתקיפות האמריקאיות-בריטיות. הבעיה היא שהתשתיות מפוזרות ברחבי תימן. עם זאת, אני לא רואה את זה נמשך שנים".
בתוך כך, המתיחות הפנימית בתימן מחריפה: בימים האחרונים פרצו קרבות בין לוחמי שבט "דהו חוסיין" למיליציה החות'ית בצפון-מזרח המדינה, לאחר שאנשי המיליציה ירו לעבר רכב של בן השבט. בתגובה שרפו הלוחמים השבטיים ציוד צבאי של החות'ים. "המורדים תחת לחץ חסר תקדים", קובע האנליסט עדנאן אל-ג'ברני בריאיון לתקשורת המצרית.
"מנהיגם חושש שכל הרפיה, גם זמנית, תחשוף בעיות פנימיות שנדחקו בצל המתיחות. המנהיג החות'י מודאג, אך עדיין חזק. המשך העימות ללא הכרעה עלול להחליש אותם מבפנים – וזה המפתח להבסתם", ציין. מארק טות', מומחה ביטחוני אמריקאי, מעריך שטראמפ יגביר את התקיפות נגד החות'ים עם כניסתו לתפקיד. "הוא הבטיח 'לחץ מקסימלי' על איראן, והחות'ים הפכו לזרוע משמעותית שלה", מסביר טות'. "יתר על כן, הם מאיימים כעת על בסיסים אמריקניים בקרן אפריקה".