מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני פיטר לאחרונה עובד הוראה בשל מספר תלונות על פגיעות מיניות כלפי תלמידים בהם פגע לכאורה כאשר היו קטינים, בהן גם תלונות של שני תלמידיו מ-1993. זהו המקרה הראשון בו יושם חוק שנחקק במרץ האחרון, ומאפשר למנכ"ל משרד החינוך לפטר עובד הוראה על רקע תלונות להתנהגות מינית חמורה, גם ללא הליך פלילי או משמעתי.
החוק החדש קובע, בין היתר, שלצורך הפיטורים מספיק ש"הוכח להנחת דעתו של המנכ"ל כי העובד נקט התנהגות בעלת אופי מיני, אשר לנוכח היותו עובד הוראה יש בה משום חומרה מיוחדת". על המנכ"ל לשמוע את טענותיו של עובד ההוראה בטרם הפיטורים, ולעובד ניתנת זכות לערער עליהם בפני שר החינוך תוך 21 יום. זאת בשונה מההליך המקובל כיום במקרים אלו, שכרוך בדיון בבית דין משמעתי לעובדי המדינה או לעובדי הרשויות המקומיות, או בהליך פנימי ברשת החינוך שבית הספר משתייך אליה. בכך מתאפשרים פיטורים גם כאשר התלונות לא עומדות בסף הראיות הנדרש להליך פלילי או משמעתי, או כמו במקרה הנוכחי, במקרים שחלה עליהן התיישנות.
הארגון שדחף ליישום החוק הוא פורום 'תקנה', שעוסק במניעת פגיעות מיניות בחברה הדתית, בדגש על בעלי סמכות. עובד ההוראה שפוטר הוא מהחינוך הממלכתי דתי, והפורום דרש מהנהלת החינוך ממלכתי-דתי לסיים את העסקתו. ההנהלה העבירה את הפנייה למנכ"ל משרד החינוך שמעוני, שהחליט לבסוף על פיטורי העובד.
במהלך הדיונים על החוק הביעו ארגוני המורים את הסתייגותם, בטענה שפיטורי מורים מוסדרים בהסכמים הקיבוציים, ושהחמרה צריכה להיעשות באמצעותם ולא באמצעות חקיקה.