המשבר הפוליטי בדרום קוריאה הגיע הבוקר (שבת) לשיאו, כאשר הפרלמנט במדינה הצביע בעד הדחת הנשיא יון סוק-יאול, לאחר שניסה להטיל משטר צבאי. הצבעה דרמטית שזכתה לרוב מוחץ: 204 מתוך 300 המחוקקים תמכו בהדחה, כולל חברי קואליציה שהצטרפו למחנה האופוזיציה, רק 85 חברים התנגדו.
המהלך הגיע כשבועיים בלבד לאחר הכרזתו של יון על כינון משטר צבאי, שנומקה בצורך "להגן על המדינה מפני כוחות קומוניסטיים חיצוניים". עם זאת, ההכרזה הובילה לכאוס, מחאות המוניות, והתנגדות נחרצת של הרשות המחוקקת והצבא, ובוטלה כעבור שעות בודדות.
בעקבות ההצבעה, יון הושעה מתפקידו כנשיא, כאשר ראש הממשלה האן דאק-סו יכהן כנשיא בפועל. בית המשפט החוקתי בדרום קוריאה צפוי להכריע בתוך 180 יום אם לאשר את ההדחה באופן סופי. אם ההחלטה תאושר, ייערכו בחירות לנשיאות תוך 60 יום. באופוזיציה תיארו את ההדחה כ"ניצחון לדמוקרטיה", בעוד תומכי יון ממשיכים לטעון כי מדובר במהלך פוליטי שמטרתו לפגוע בו. יון עצמו, שזכה לתמיכה ציבורית נמוכה במיוחד של כ-20% בלבד, אמר כי הוא "לא יוותר" וימשיך להילחם למען דרום קוריאה.
הציבור הדרום-קוריאני הגיב בהפגנות שמחה גדולות מחוץ לבניין הפרלמנט בסיאול, שם עשרות אלפי מפגינים חגגו את הדחת הנשיא. במקביל, התביעה המקומית פתחה בחקירה נגד יון וגורמים נוספים שהיו מעורבים בהחלטתו להטיל משטר צבאי, והוטל עליהם איסור לעזוב את המדינה.
שר ההגנה לשעבר, קים יונג-היון, התפטר מתפקידו ונעצר בשל מעורבותו במהלך, ובימים האחרונים דווח כי ניסה להתאבד במעצר. גורמים בצבא מאשימים אותו באחריות למהלך השנוי במחלוקת. עם פתיחת הפרק החדש בפוליטיקה המקומית, עיני הציבור והמערכת המשפטית נשואות לעבר בית המשפט החוקתי, שיכריע על עתידו של יון סוק-יאול ועל יציבות הדמוקרטיה במדינה.