עימות חריף בוועדת החינוך של הכנסת: ח"כ יוסף עטאונה (חד"ש-תע"ל) אמר על הדיון בהרחקת סטודנטים 'תומכי טרור': "זה דיון מיותר שנועד לשרת מפלגה כהניסטית. באים לדבר על תמיכה בטרור אנשים שמעודדים טרור ביומיום בנשמה שלהם". יוזמת התיקון לחוק זכויות הסטודנט, ח"כ לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית), השיבה: "לפחות אני לא טרוריסטית".
התיקון לחוק שמציעה הר-מלך יאפשר למוסד אקדמי לאסור על קיומו של תא סטודנטים באשמת תמיכה בטרור, להפסיק את לימודיו ולשלול את זכאותו לתואר של סטודנט 'תומך בטרור'.
בדיונים קודמים בוועדה אמרו נציגי השב"כ כי אין צורך ביטחוני בחוק. מחלקת המחקר והמידע של הכנסת לא הצליחה להציג נתונים לגבי התמיכה בטרור באוניברסיטאות. מנתוני המשטרה עלה כי תיקי התביעה בתמיכה בטרור לא פולחו לפי קריטריון של מקום העבירה, ומכאן שאין מידע אם יש פעילות כזו באוניברסיטאות.
היועצת המשפטית לוועדה תמי סלע אמרה בדיון לפני כחודשיים: "תופעות והתבטאויות חמורות שמהוות תמיכה והסתה לטרור צריכות ככלל להיות מטופלות בידי רשויות אכיפת החוק, גם בשל חומרת העבירות וגם בשל הניסיון והמומחיות הנדרשים וצורך ליצור אחידות בטיפול, שכן בכל הנובע להתבטאויות יש תחום אפור, פרשנויות וחשש להטיות".
סון הר-מלך התנגדה בדיון אתמול (שני) להצעתה של סלע לכלול היוועצות באגודות הסטודנטים בכתיבת תקנון הפעילות הציבורית באוניברסיטה. חברי הכנסת חזרו וקטעו זה את דברי זו ואת דברי הדוברים השונים. "אין מקום לחוק שמסמן מראש את הסטודנטים והם אשמים עד שיוכיחו אחרת", אמרה ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש-תע"ל).
בעקבות דבריו של נציג מחלקת המחקר והמידע של הכנסת על כך שבכל תקנוני האוניברסיטאות נמצא סעיף האוסר על קיום פעילות המנוגדת לחוק, שאל ח"כ גלעד קריב (הדמוקרטים): "מה אנחנו עושים פה?"
חברי הכנסת המשיכו להאשים זה את זו בתמיכה בטרור ולשסע אחד את דבריו של השני. "התכוונתי לבוא רגוע. ניסיתי", אמר פרופ' דניאל חיימוביץ', יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"א). "אבל כשאני שומע את הדברים האלה…"
יו"ר הוועדה ח"כ יוסף טייב ביקש להוסיף סעיף של איסור הסתה לגזענות או לאלימות, נוסף על איסור גילוי הזדהות עם ארגון טרור והסתה לטרור. "אם כבר מתקנים את התקנון", אמר טייב, "בוא נעשה את זה כמו שצריך". סון הר-מלך סירבה: "הנוסח הזה רחוק שנות אור מהחוק המקורי. כשחוקקנו רצינו לטפל בתופעת הטרור ולא בהסתה לגזענות או אלימות. איסור אלימות והסתה לגזענות כבר מופיע בתקנוני המוסדות".
בתום הדיון הסוער ביקש טייב לפצל את הצעת החוק לשתי הצעות חוק נפרדות: החלק הראשון של הגבלת הפעילות הציבורית של תא הסטודנטים ימשיך בהליך חקיקה נפרד מזה של סעיף 9 הקובע סייג לקבלה ללימודים, ולפיו מוסד לא יקבל ללימודים מועמד שהורשע בעבירות טרור. הפיצול אושר, אך ח"כ קריב דרש הצבעה חוזרת. הישיבה הסתיימה בלי להצביע על התיקון לקריאה ראשונה.